Kenapa orang tak baca iklan anda? Ini sebabnya …

conversion_rates_-_marketer[1]

Ini adalah email yang saya forwardkan kepada subscriber premium saya. Saya repost kembali ke dalam blog ini, agar lebih ramai lagi yang dapat manfaat. – Jika nak jualan meningkat ! Salam hormat; Saya nak kongsi 1 tip kepada anda. “Jangan bagi pelanggan BACA FIKIRAN anda !” — — Pernah tak, anda jumpa iklan di FB,…

Klik untuk sambungan →

2,069 total views, 240 views today

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Bisnes Tepi

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Klik untuk sambungan →

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

winners never quit

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Klik untuk sambungan →

4,500 total views, 9 views today

Tutorial Auto Reply Komen/PM Fanpage Automatik

Tutorial Auto PM & Atu Reply Fanpage

Salam hormat usahawan. Pernah tak dalam situasi begini, anda buat iklan di Fanpage, kemudian, ramai yang komen “PM”   Mula-mula, anda excited lah nak balas komen dan PM satu-satu. Lama-lama, anda jemu, dan mula balas komen lambat-lambat. Mana taknya, pergi toilet pun kena bawa henfon, sebab nak PM sorang-sorang. Idea #1 Kemudian, anda terfikir, anda…

Klik untuk sambungan →

11,605 total views, 14 views today

Guna Pareto Law Tingkatkan Sales Online !

Pareto Law

Salam hormat Pernah dengar tentang Prinsip Pareto atau 20-80  Rule ? Prinsip Pareto kata, dalam banyak keadaan, 80% hasil (result), datang daripada 20% usaha (cause). Saya terangkan dalam bentuk contoh ya. Katakan, sales anda sebulan, secara purata, RM10,000 Secara kasar, ada 5 aktiviti promosi/marketing yang anda jual, katakan Jawab PM Jawab Whatsapp Buka Booth Balas…

Klik untuk sambungan →

Page 1 of 578