Custom Audience Guna Mudah.my

Custom Audience   Salah satu cara untuk dapatkan targeted audience ialah dengan buat Lookalike Audience.   Dengan syarat, Lookalike Audience tu, mestilah source dia daripada Custom Audience yang berkualiti   Jika anda jual aksesori smartphone/kereta/rumah, boleh guna cara di bawah.   1. Buat iklan dekat mudah. 2. Iklan rumah ke, kereta ke, smartphone ke 3.…

Klik untuk sambungan →

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Bisnes Tepi

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Klik untuk sambungan →

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Klik untuk sambungan →

Bisnes online, nak buka kedai?

Tadi saya dapat soalan ni di email,   Saya Bisnis accecoris muslimah.. Saya xpernah ikut kelas matketing,dsbbkan ade baby kecik kat rumah.. tp Alhamdulillah sebulan saya dapat 10-15k alhamdulillah.. Tp serabutlah sikit.. sbb saya kejekan smua sensorang ade staf sorg je.. plane nak buka Kedai lepas raya ni.. tapiiiii mac x cukop ilmuuu…  Teringin nak…

Klik untuk sambungan →

Iklan anda perlu dilihat 20 kali, sebelum pelanggan membeli

Ini cuma salah satu teori berkaitan “Effective Frequency”. Ramai lagi pakar pengiklanan, berkongsi teori mereka. Boleh cuba google “Effective Frequency” untuk membaca teori2 lain.   Salah satu teori yang saya suka dan agak setuju ialah, di bawah. Thomas Smith dalam sebuah panduan yang ditulisnya, “Successful Advertising”, memberitahu Kali pertama, seseorang itu tengok iklan, mereka tak…

Klik untuk sambungan →

Page 1 of 580