LATEST POST

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Bakal diberhentikan kerja ? Baca ni

Maaf saya bertanya. Ada tak dekat sini, yang rasa-rasa, tahun ni, bakal diberhentikan kerja? Apa planning you all ye? 1. cari kerja lain? 2. bisnes full time? Ok, you all tak perlu reply kat sini. Cuma, saya nak minta anda baca ini sahaja.. 1. ada yang bernasib baik, dapat pampasan 2. ada yang sekadar mendapat…

Baca Sampai Lebam …

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

SOALAN

Affiliate Junction.

Soalan terbuka. Affiliate Junction. 1. Pernah join? 2. Berapa lama join? 3. Berapa modal? 4. Berapa pulangan sebulan? 5. Nasihat JUJUR kepada yang nak join? Ramai tanya saya tentang program ni, tapi saya tiada ilmu.

Baca Sampai Lebam …

ugu

PM : Private Message.

PM : Private Message atau inbox. Huhu… saya tak buka PM sangat minggu ni, sedang siapkan on the ground punya kerja. Sapa yang hantar PM tu… sabaq sat ya….. ps : biasanya, kalau orang hantar PM, saya akan balas semua. At least dengan senyuman ?  atau thumbsup ? Kalau lebih seminggu saya tak balas tu,…

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 555