LATEST POST

too-much-ego[1]

Kaya Dalam Tempoh 5 Tahun… nasihat bernilai 28 Billion $US

Pelajaran daripada Orang Terkaya di East Asia, Li Ka Shing Artikel ini diterjemahkan daripada E27.co . Artikel asal dalam bahasa Cina ditulis oleh Edmund Ng di CeoConnectz.   Katakan pendapatan bulanan anda adalah RMB2,000, anda boleh hidup lah. Saya akan bantu anda bahagikan duit tadi ke lima dana. Pertama – $600 Kedua – $400 Ketiga…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Hutang RM50,000, BERES !!!

Hutang RM50,000 ? Nak langsai cepat? Ok, saya akan kongsikan caranya. Syarat-syarat yang anda perlu patuhi supaya teknik ini berkesan 1. Anda ada keinginan untuk selesaikan hutang itu 2. Anda dapat sesuatu apabila langsaikan hutang itu awal a) contohnya; dapat diskaun b) contohnya; kurangkan migrain c) contohnya; lebih tenang dan lain-lain 3. Anda boleh dan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

cara pantas selesai hutang ptptn

Cara Pantas Menyelesaikan Hutang Termasuk Hutang PTPTN

Cara Pantas Menyelesaikan Hutang Termasuk Hutang PTPTN Sibuk hari ni, dengan kes bayar hutang PTPTN. Kalau tak CCRIS. Ades…. Saya tak nak komen tentang isu ini, tapi saya nak kongsikan sedikit perkongsian mengenai cara menyelesaikan hutang PTPTN dengan pantas. Ye lah, bila, hutang dah setel, berat kepala hilang ….. ^_^ Kalau ada migrain, boleh jadi,…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak 'jatuh' itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Bisnes Confirm Laku Keras

[PERCUMA] Sebuah Idea Bisnes Offline Yang CONFIRM Laku Keras !!!!

Salam hormat; Hari tu, saya ada buat survey di FB saya, (http://facebook.com/rajakamil)saya tanya, berapa ramai orang yang berminat dengan sebuah idea bisnes offline yang :- Saya NAK bagi idea satu bisnes offline. Kalau buat, confirm (99%) laku keras. Syarat dia :- 1. hati kena kering dan tebal muka 2. tahan panas 3. ada modal permulaan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

DBHD - 3484

Apa tindakan saya bila saham saya untung ?

Ok. Hari ini, saya ingin berkongsi, bagaimana saya lakukan, apabila saham yang saya beli, mendapat keuntungan. Cara ini, saya belajar daripada sifu saham saya. Ini contoh, sebuah saham yang saya beli. Nama stock : DBHD ( 3484) Asalnya, saya beli 10000 unit. Ok, sebelum terlupa, ni saya nak share, sebelum kita trade saham, kita perlu…

Baca Sampai Lebam …

too-much-ego[1]

Kaya Dalam Tempoh 5 Tahun… nasihat bernilai 28 Billion $US

Pelajaran daripada Orang Terkaya di East Asia, Li Ka Shing Artikel ini diterjemahkan daripada E27.co . Artikel asal dalam bahasa Cina ditulis oleh Edmund Ng di CeoConnectz.   Katakan pendapatan bulanan anda adalah RMB2,000, anda boleh hidup lah. Saya akan bantu anda bahagikan duit tadi ke lima dana. Pertama – $600 Kedua – $400 Ketiga…

Baca Sampai Lebam …

Hutang RM50,000, BERES !!!

Hutang RM50,000 ? Nak langsai cepat? Ok, saya akan kongsikan caranya. Syarat-syarat yang anda perlu patuhi supaya teknik ini berkesan 1. Anda ada keinginan untuk selesaikan hutang itu 2. Anda dapat sesuatu apabila langsaikan hutang itu awal a) contohnya; dapat diskaun b) contohnya; kurangkan migrain c) contohnya; lebih tenang dan lain-lain 3. Anda boleh dan…

Baca Sampai Lebam …

cara pantas selesai hutang ptptn

Cara Pantas Menyelesaikan Hutang Termasuk Hutang PTPTN

Cara Pantas Menyelesaikan Hutang Termasuk Hutang PTPTN Sibuk hari ni, dengan kes bayar hutang PTPTN. Kalau tak CCRIS. Ades…. Saya tak nak komen tentang isu ini, tapi saya nak kongsikan sedikit perkongsian mengenai cara menyelesaikan hutang PTPTN dengan pantas. Ye lah, bila, hutang dah setel, berat kepala hilang ….. ^_^ Kalau ada migrain, boleh jadi,…

Baca Sampai Lebam …

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak 'jatuh' itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

Bisnes Confirm Laku Keras

[PERCUMA] Sebuah Idea Bisnes Offline Yang CONFIRM Laku Keras !!!!

Salam hormat; Hari tu, saya ada buat survey di FB saya, (http://facebook.com/rajakamil)saya tanya, berapa ramai orang yang berminat dengan sebuah idea bisnes offline yang :- Saya NAK bagi idea satu bisnes offline. Kalau buat, confirm (99%) laku keras. Syarat dia :- 1. hati kena kering dan tebal muka 2. tahan panas 3. ada modal permulaan…

Baca Sampai Lebam …

buat duit dengan adsense

Buat Duit Dengan Adsense

Alhamdulillah. Tadi, dapat lagi notification daripada Google Adsense, “You’ve been issued a payment from Google Adsense”. Tak banyak pun saya dapat. Tapi, ok lah kot. Pendapatan passive. Saya bina website, tinggal, dan dapat income. Saje nak bagitahu, adsense masih lagi boleh dibuat oleh orang Malaysia. Ok, chaiyok … gambate.   ps : siapa berminat nak…

Baca Sampai Lebam …

Tapis Pelanggan Dengan Harga

Tapis Pelanggan Dengan Harga1. sebelum bermula, kita perlu kenal pasti samada produk yang kita jual, perlu proses ‘educate’ atau tidak2. Produk yang perlu proses educate, tidak sesuai untuk tip ini3. Maksud perlu educate ialah, perlu cerita satu per satu tentang produk, beri pemahaman tentang produk.4. OK, check list pertama, produk kita ni, bukan jenis yang…

Baca Sampai Lebam …

vps

Internet Paling Laju Pernah Saya Dapat (300 MB per second)

Wow ….. Ini speed internet paling laju saya pernah dapat seumur hidup saya. Masa kat UK hari tu pun, paling laju 20 ke 30 Mbps je. Ni 300 Mbps. Ok, sebenarnya, ni bukan connection rumah saya, tapi, ni connection VPS saya. Saya guna VPS ni, untuk download dan upload file pemasaran saya. Saya guna DigitalOcean…

Baca Sampai Lebam …

NicRMYj[1]

Kena main dengan SYMPHNY (0016)

Ini post saya yang pertama, dalam category Saham. Tiada sebarang niat nak memberi nasihat atau pandangan mengenai mana-mana kaunter. Sekadar bercerita je (bukan berkongsi pun). Ye lah, market ni, kalau layan sorang-sorang, tension. Ok.vCerita ni berlaku 4 hari lepas, hari Isnin (14 April 2014) Masa tu, saya dok usya satu saham ni, nama kaunter dia…

Baca Sampai Lebam …

Senjata Marketing..

“RK, apa senjata pemasaran paling ampuh yang RK pernah gunakan? EMail marketing? FB Marketing? Blog? Atau benda lain” Semua bukan. Senjata terbaik saya ialah, “budi bahasa”.

Baca Sampai Lebam …

Samsung-Galaxy-Note-4-concept-Jermaine-2[1]

Tips Cara Membeli Smartphone Branded Dengan Smart (bukan jenis murah tau)

  Tips Cara Membeli Smartphone Branded Dengan Smart (bukan jenis murah tau) :- 1. boleh kata, setiap 5 bulan sekali, akan ada henfon daripada jenama besar keluar 2. biasanya, henfon daripada jenama besar ni, puas hati kalau pakai 3. di sini, saya ingin berkongsi, bagaimana membeli sebuah henfon baru, up to date, jadi terawal daripada rakan-rakan…

Baca Sampai Lebam …

Jangan Putus Asa!!!

Pada satu hari, saya terima sebuah email. Minta nasihat. Saya balas, saya kata, call saya pada waktu sekian sekian. Dia call. Rupanya, beliau mengalami masalah kewangan. Saya bagi sedikit cadangan. Beberapa kali juga, kami bertanya khabar. Alhamdulillah, kisah tersebut berlaku setahun lepas kalau tak silap. Sekarang, saya lihat, beliau sudah semakin ceria. Saya yakin, bukan…

Baca Sampai Lebam …

4 sifat Nabi yang perlu semua usahawan teladani :-

4 sifat Nabi yang perlu semua usahawan teladani :- 1. benar – berkata yang benar, beritahu kebenaran produk, ceritakan testimoni yang benar 2. amanah – on time, tidak khianat. 3. menyampaikan – share the benefit. 4. bijaksana – baik dan bijaksana, petua untuk tidak ditipu

Baca Sampai Lebam …

Pesan mentor saya!!

Pesan mentor saya, 1. lepas 3 kali gagal 2. rilek kejap, sambil minum kopi 3. review balik, apa yang tak kena 4. lepas sebulan gitu, baru buat balik 5. dalam tempoh sebulan tu, bukan duk saje, tapi duk review dan repair apa yang patut 6. faham ke dop ni ?

Baca Sampai Lebam …

Langit Tak Selalu Cerah!!

Saya ada kawan. 1. awal-awal buat bisnes, susah betul nak laku 2. setelah berhempas pulas dan belajar sana sini (hehe, termasuk dengan saya), sales mula meningkat 3. masa tu jual secara online 4. jualan terus meningkat 5. melihat potensi bisnes yang meningkat dalam masa terdekat, kawan saya ni decide nak sewa premis 6. dia cerita…

Baca Sampai Lebam …

Ada Ilmu Boleh Jadi Jutawan!!!

Kerja apa pun, kalau ada ilmu, boleh jadi jutawan. Bisnes apa pun, kalau takde ilmu, boleh jadi muflis. Seorang pekerja kerajaan, tunjukkan kepada saya satu kira-kira, bagaimana, bila pencen nanti, simpanan dia akan melebihi RM1 juta  saya : wow

Baca Sampai Lebam …

The cycle of love and respect :-

The cycle of love and respect :- 1. a wife respect and love her husband 2. the wife given birth to a son* 3. the wife now is a mother 4. the son respect and love his mother 5. the son now, get married and has a wife 6. his wife respect and love him…

Baca Sampai Lebam …

Miskin adalah subjektif..

Miskin adalah subjektif. Contoh ekstrim rekaan sebelum tidur versi RK Dream, “Di sebuah sekolah elit swasta. Anak seorang CEO yang bergaji RM100,000 sebulan, dianggap miskin, kerana anak orang lain, bapa mereka bergaji RM1 juta ke atas sebulan.” “Di sebuah sekolah pinggiran hutan Anak seorang petani yang berpendapatan RM1000 sebulan, dianggap kaya, kerana anak orang lain,…

Baca Sampai Lebam …

Keutamaan!!

Tadi, masa kuliah Maghrib, ustaz Ismail kata, “Belanja harta pada jalan Allah. Paling utama, belanja untuk diri sendiri, anak isteri dan tanggungan.” Wallahua’lam

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 88