Isteri seorang usahawan, belum tentu seorang usahawan.

Isteri seorang usahawan, belum tentu seorang usahawan. Ini adalah kisah benar. Tak lain dah tak bukan, kisah saya sendiri. Ya, isteri saya bukan seorang usahawan. Pernah lah juga cuba jadi usahawan, dan sekarang pun masih lagi berusaha untuk menjadi usahawan. (Selepas kena bebel dengan laki dia    Saya pernah berselisih pendapat dengan isteri dalam topik,…

Klik untuk sambungan →

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Bisnes Tepi

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Klik untuk sambungan →

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Klik untuk sambungan →

Ciri-ciri bisnes yang berpotensi menjana RM10 juta

Bisnes yang berpotensi menjana keuntungan RM10 juta dalam tempoh 5 tahun, mestilah memenuhi syarat CENTS : – Control – Entry – Need – Time – Scale Control – bisnes ni, totally anda control. Kalau nak jual company ni pun, takde hal. Sebab, anda yang control. Nak tambah produk ke, nak naik/kurang harga ke. Nak tukar…

Klik untuk sambungan →

Isi Minyak Dapat 8% dan Tiket Air Asia Percuma?

Assalamualaikum wbt; Dalam post kali ini, saya ingin kongsikan, strategi saya menjimatkan 8% kos isi minyak ! Ha … mesti berminat kan. “Ops… dalam tajuk, RK kata, dapat 8% ? Macam mana tu?” Ada pepatah inggeris kata, “Money save is money earn”. Duit yang kita jimat tu, (seolah-olah), duit yang kita dapat. Mungkin ada yang…

Klik untuk sambungan →

Page 1 of 582