LATEST POST

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Duit Raya

  Assalamualaikum dan salam sejahtera. Selama Hari Raya maaf zahir batin daripada saya sekeluarga. Khususnya kepada :- 1. Ahli Keluarga Dan saudara Mara 2. Rakan taulan dan rakan JV 3. Para pelanggan Dan pembeli produk keluaran Raja Kamil 4. Para subscriber newsletter 5. Rakan FB Dan kroni 6. Pembaca blog Dan follower 7. Dan Semua…

Baca Sampai Lebam …

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

1.1287790796.15_socotra-yemen[1]

3 Perkara Ini Akan Bantu Hidup Anda Pada Mana-mana Keadaan Ekonomi. #3 tu, obvious sangat kot~

Masalah ekonomi? Masalah bisnes? Masalah moral? Banyak masalah? Guru saya pernah berpesan, “Beruntunglah kamu kerana mempunyai masalah, kerana orang yang tiada masalah adalah masalah” Masalah adalah perkataan negatif. Bagi pengamal NLP, ahli motivasi dan seangkatan, mereka lebih cenderung menggunakan perkataan “CABARAN”. Ok. 3 Perkara di bawah ini, akan membantu kita, walau apa pun, cabaran yang…

Baca Sampai Lebam …

Sedekah 700 kali ganda

Cara buka pintu rezeki automatik setiap minggu !

Nota : Tips ini, untuk mereka yang beriman dengan sebuah ayat Al-Quran ini, yang maksudnya kira-kira… . “Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, setiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji, dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang…

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 570