LATEST POST

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Berapa ramai orang tengok post ni?

Eksperimen Tujuan : Adakah Facebook dapat menarik pelawat ke website? Eksperimen berjaya, jika jumlah hit melebihi 10 hit. Eksperimen gagal, jika jumlah hit, kurang daripada 10 hit.   1. Saya akan pendekkan url post ni, guna www.rkurl.com 2. saya akan post link tersebut di wall saya 3. saya akan buat komen Emoji ke 10 post…

Baca Sampai Lebam …

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

06

Ukur Baju Di Badan Sendiri.

Saya ada jumpa sorang pak guard ni di KL. Gaji dia RM1500. Anak 4 orang, bersekolah lagi semua. Wife, dia tak bekerja. Saya tanya dia, “Bang, gaji banyak tu, cukup ke. Sekarang ni semua mahal. Dok K.L lagi…” Dia jawab, “Insya Allah cukup” Saya balas balik, apa tips dia bang? Ada kawan saya ni, setiap…

Baca Sampai Lebam …

05

Problem For Every Solution.

Ada satu jenis manusia ni, “they have problem for every solution” Dalam BM, lebih kurang maksud dia, “mereka ada masalah (alasan) untuk setiap penyelesaian” Orang macam ni, bagilah 1001 penyelesaian pun, mereka ada je alasan nak kata tak boleh. Ps: tiba2 teringat seorang kenalan yang gaji dia 5 angka sebulan, tapi dok gaduh setiap bulan…

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 568