LATEST POST

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

ff

Konsep Pengiklanan.

FB Ads: Gunakan interest sebaiknya. Kalau betul caranya, boleh dapat targeted audiens   Konsep pengiklanan ialah, memberitahu. Ye, semudah itu sahaja. Takde complicated sangat….

Baca Sampai Lebam …

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

fd

Cikgu tak rotan ke dia?

“tuan, anak tuan bla bla bla….” Cikgu tak rotan ke dia? – Spontan keluar soalan daripada mulut saya ps: mungkin gaya pemikiran saya masih lagi tradisional dalam soal mendidik anak2. Biarlah orang cakap apa2 pun… Pada saya, rotan adalah mendidik. pps: dah lama saya tak merotan anak2. Tiada keperluan.

Baca Sampai Lebam …

df

Nak buat duit?

Nak buat duit? Search je keyword ni. – cara buat duit – cara buat duit dengan – buat duit dengan – teknik buat duit – how to make money with ada banyak gila idea. Nak atau tak nak je.

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 561