LATEST POST

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

SOALAN

Affiliate Junction.

Soalan terbuka. Affiliate Junction. 1. Pernah join? 2. Berapa lama join? 3. Berapa modal? 4. Berapa pulangan sebulan? 5. Nasihat JUJUR kepada yang nak join? Ramai tanya saya tentang program ni, tapi saya tiada ilmu.

Baca Sampai Lebam …

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

ugu

PM : Private Message.

PM : Private Message atau inbox. Huhu… saya tak buka PM sangat minggu ni, sedang siapkan on the ground punya kerja. Sapa yang hantar PM tu… sabaq sat ya….. ps : biasanya, kalau orang hantar PM, saya akan balas semua. At least dengan senyuman ?  atau thumbsup ? Kalau lebih seminggu saya tak balas tu,…

Baca Sampai Lebam …

ht

Unfair Advantage ?

Unfair Advantage ? 1. ambil pen 2. ambil kertas 3. senaraikan semua unfair advantage yang anda ada 4. Contoh :- – aku menantu PM – Pengarah Mara, X-Schoolmate ayah aku – Ketua jabatan tu, kawan baik aku – adik ipar aku penolong pengarah syarikat tu 5. Nak guna, tak nak guna unfair advantage ni, cerita…

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 555