LATEST POST

too-much-ego[1]

Kaya Dalam Tempoh 5 Tahun… nasihat bernilai 28 Billion $US

Pelajaran daripada Orang Terkaya di East Asia, Li Ka Shing Artikel ini diterjemahkan daripada E27.co . Artikel asal dalam bahasa Cina ditulis oleh Edmund Ng di CeoConnectz.   Katakan pendapatan bulanan anda adalah RMB2,000, anda boleh hidup lah. Saya akan bantu anda bahagikan duit tadi ke lima dana. Pertama – $600 Kedua – $400 Ketiga…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Hutang RM50,000, BERES !!!

Hutang RM50,000 ? Nak langsai cepat? Ok, saya akan kongsikan caranya. Syarat-syarat yang anda perlu patuhi supaya teknik ini berkesan 1. Anda ada keinginan untuk selesaikan hutang itu 2. Anda dapat sesuatu apabila langsaikan hutang itu awal a) contohnya; dapat diskaun b) contohnya; kurangkan migrain c) contohnya; lebih tenang dan lain-lain 3. Anda boleh dan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

cara pantas selesai hutang ptptn

Cara Pantas Menyelesaikan Hutang Termasuk Hutang PTPTN

Cara Pantas Menyelesaikan Hutang Termasuk Hutang PTPTN Sibuk hari ni, dengan kes bayar hutang PTPTN. Kalau tak CCRIS. Ades…. Saya tak nak komen tentang isu ini, tapi saya nak kongsikan sedikit perkongsian mengenai cara menyelesaikan hutang PTPTN dengan pantas. Ye lah, bila, hutang dah setel, berat kepala hilang ….. ^_^ Kalau ada migrain, boleh jadi,…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak 'jatuh' itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Bisnes Confirm Laku Keras

[PERCUMA] Sebuah Idea Bisnes Offline Yang CONFIRM Laku Keras !!!!

Salam hormat; Hari tu, saya ada buat survey di FB saya, (http://facebook.com/rajakamil)saya tanya, berapa ramai orang yang berminat dengan sebuah idea bisnes offline yang :- Saya NAK bagi idea satu bisnes offline. Kalau buat, confirm (99%) laku keras. Syarat dia :- 1. hati kena kering dan tebal muka 2. tahan panas 3. ada modal permulaan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Jangan Putus Asa!!!

Pada satu hari, saya terima sebuah email. Minta nasihat. Saya balas, saya kata, call saya pada waktu sekian sekian. Dia call. Rupanya, beliau mengalami masalah kewangan. Saya bagi sedikit cadangan. Beberapa kali juga, kami bertanya khabar. Alhamdulillah, kisah tersebut berlaku setahun lepas kalau tak silap. Sekarang, saya lihat, beliau sudah semakin ceria. Saya yakin, bukan…

Baca Sampai Lebam …

too-much-ego[1]

Kaya Dalam Tempoh 5 Tahun… nasihat bernilai 28 Billion $US

Pelajaran daripada Orang Terkaya di East Asia, Li Ka Shing Artikel ini diterjemahkan daripada E27.co . Artikel asal dalam bahasa Cina ditulis oleh Edmund Ng di CeoConnectz.   Katakan pendapatan bulanan anda adalah RMB2,000, anda boleh hidup lah. Saya akan bantu anda bahagikan duit tadi ke lima dana. Pertama – $600 Kedua – $400 Ketiga…

Baca Sampai Lebam …

Hutang RM50,000, BERES !!!

Hutang RM50,000 ? Nak langsai cepat? Ok, saya akan kongsikan caranya. Syarat-syarat yang anda perlu patuhi supaya teknik ini berkesan 1. Anda ada keinginan untuk selesaikan hutang itu 2. Anda dapat sesuatu apabila langsaikan hutang itu awal a) contohnya; dapat diskaun b) contohnya; kurangkan migrain c) contohnya; lebih tenang dan lain-lain 3. Anda boleh dan…

Baca Sampai Lebam …

cara pantas selesai hutang ptptn

Cara Pantas Menyelesaikan Hutang Termasuk Hutang PTPTN

Cara Pantas Menyelesaikan Hutang Termasuk Hutang PTPTN Sibuk hari ni, dengan kes bayar hutang PTPTN. Kalau tak CCRIS. Ades…. Saya tak nak komen tentang isu ini, tapi saya nak kongsikan sedikit perkongsian mengenai cara menyelesaikan hutang PTPTN dengan pantas. Ye lah, bila, hutang dah setel, berat kepala hilang ….. ^_^ Kalau ada migrain, boleh jadi,…

Baca Sampai Lebam …

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak 'jatuh' itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

Bisnes Confirm Laku Keras

[PERCUMA] Sebuah Idea Bisnes Offline Yang CONFIRM Laku Keras !!!!

Salam hormat; Hari tu, saya ada buat survey di FB saya, (http://facebook.com/rajakamil)saya tanya, berapa ramai orang yang berminat dengan sebuah idea bisnes offline yang :- Saya NAK bagi idea satu bisnes offline. Kalau buat, confirm (99%) laku keras. Syarat dia :- 1. hati kena kering dan tebal muka 2. tahan panas 3. ada modal permulaan…

Baca Sampai Lebam …

4 sifat Nabi yang perlu semua usahawan teladani :-

4 sifat Nabi yang perlu semua usahawan teladani :- 1. benar – berkata yang benar, beritahu kebenaran produk, ceritakan testimoni yang benar 2. amanah – on time, tidak khianat. 3. menyampaikan – share the benefit. 4. bijaksana – baik dan bijaksana, petua untuk tidak ditipu

Baca Sampai Lebam …

Pesan mentor saya!!

Pesan mentor saya, 1. lepas 3 kali gagal 2. rilek kejap, sambil minum kopi 3. review balik, apa yang tak kena 4. lepas sebulan gitu, baru buat balik 5. dalam tempoh sebulan tu, bukan duk saje, tapi duk review dan repair apa yang patut 6. faham ke dop ni ?

Baca Sampai Lebam …

Langit Tak Selalu Cerah!!

Saya ada kawan. 1. awal-awal buat bisnes, susah betul nak laku 2. setelah berhempas pulas dan belajar sana sini (hehe, termasuk dengan saya), sales mula meningkat 3. masa tu jual secara online 4. jualan terus meningkat 5. melihat potensi bisnes yang meningkat dalam masa terdekat, kawan saya ni decide nak sewa premis 6. dia cerita…

Baca Sampai Lebam …

Ada Ilmu Boleh Jadi Jutawan!!!

Kerja apa pun, kalau ada ilmu, boleh jadi jutawan. Bisnes apa pun, kalau takde ilmu, boleh jadi muflis. Seorang pekerja kerajaan, tunjukkan kepada saya satu kira-kira, bagaimana, bila pencen nanti, simpanan dia akan melebihi RM1 juta  saya : wow

Baca Sampai Lebam …

The cycle of love and respect :-

The cycle of love and respect :- 1. a wife respect and love her husband 2. the wife given birth to a son* 3. the wife now is a mother 4. the son respect and love his mother 5. the son now, get married and has a wife 6. his wife respect and love him…

Baca Sampai Lebam …

Miskin adalah subjektif..

Miskin adalah subjektif. Contoh ekstrim rekaan sebelum tidur versi RK Dream, “Di sebuah sekolah elit swasta. Anak seorang CEO yang bergaji RM100,000 sebulan, dianggap miskin, kerana anak orang lain, bapa mereka bergaji RM1 juta ke atas sebulan.” “Di sebuah sekolah pinggiran hutan Anak seorang petani yang berpendapatan RM1000 sebulan, dianggap kaya, kerana anak orang lain,…

Baca Sampai Lebam …

Keutamaan!!

Tadi, masa kuliah Maghrib, ustaz Ismail kata, “Belanja harta pada jalan Allah. Paling utama, belanja untuk diri sendiri, anak isteri dan tanggungan.” Wallahua’lam

Baca Sampai Lebam …

golden_padi[1]

Ebook PERCUMA : Income Padi & Income Durian

Dalam mini ebook ini, saya ada kongsikan, dua jenis pendapatan. Saya juga, ada berikan 3 contoh, bagaimana nak wujudkan 2 jenis pendapatan ini, bagi bisnes internet berikut :- 1. facebook 2. blog 3. produk digital Jemputlah baca di sini. Klik link di bawah untuk muat turun. Download di Sini : Income Padi & Income Durian…

Baca Sampai Lebam …

Panduan Beli Kereta

Panduan Beli Kereta. Kisah beli kereta 2 orang Abang.

Ada 2 orang jejaka idaman seMalaya. Abang A. Abang B. Sama-sama nak beli sebuah kereta ni. Cuma, cara mereka beli kereta ni, berbeza sikit antara satu sama lain. Abang A, guna cara yang biasa kita buat. Abang B, guna cara yang luar daripada kebiasaan. Kisah Abang A :- Kisah Abang B :- Anda rasa, cara…

Baca Sampai Lebam …

Untuk Newbie!!

Untuk newbie, jangan fokus untuk dapatkan klik, like, share atau komen. Sebaiknya, fokus untuk dapatkan jualan. Walaupun 1 jualan. Takpe, biar tension, takpe biar rugi. Now you learn. Cari jalan, bukan cari alasan. Bila dah dapat jualan, baru tengok, untuk 1 jualan tu, 1. berapa klik diperlukan 2. berapa like diperlukan 3. berapa share diperlukan…

Baca Sampai Lebam …

Beruntung !!

Orang yang beruntung ialah, orang yang :- 1. bersyukur atas segala nikmat 2. bersabar atas segala musibah Beruntung kerana mana-mana pun perolehi pahala.

Baca Sampai Lebam …

Saya pernah terdengar nasihat-nasihat ini..

Saya pernah terdengar nasihat-nasihat ini, kebenarannya wallahua’lam. Kalau anda rasa baik, amalkanlah … saya sampaikan je ye. Nasihat pertama : Daripada seorang ahli perniagaan. “Jika bakal partner saya menguap ketika perbincangan, saya akan tarik diri daripada berpartner dengan dia” Nasihat kedua : Daripada seorang Contractor. “Bisnes saya memerlukan saya berjumpa ramai orang. Antara tempat saya…

Baca Sampai Lebam …

Cadangan penyelesaian!!!

Aqiqah – Hukumnya Sunat Muakkad (sangat digalakkan). (sunat = tak buat tak berdosa, buat dapat pahala) Anak perempuan – 1 ekor kambing Anak laki – 2 ekor kambing Masalah – Seekor kambing, harganya tak murah. Kalau buat kenduri, bertambah lagi kos Cadangan penyelesaian :- 1. Fokus pada akikah sahaja. Kalau tak mampu buat kenduri, beli…

Baca Sampai Lebam …

Tip Pemasaran – Lain jenis pemasaran, lain sifatnya

Saya pernah buat satu experiment. Apa yang saya buat ialah, saya setup satu kempen pemasaran. Guna ayat yang sama, gambar yang sama. Lalu, saya post di Facebook, Blog dan Email. Hasilnya, setiap satu memberikan respon yang berbeza-beza. Daripada situ, saya teruskan kajian saya, dan saya dapati, sebenarnya, setiap jenis pemasaran, mempunyai sifat dia masing-masing. Ia…

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 87