Iklan anda perlu dilihat 20 kali, sebelum pelanggan membeli

Ini cuma salah satu teori berkaitan “Effective Frequency”. Ramai lagi pakar pengiklanan, berkongsi teori mereka. Boleh cuba google “Effective Frequency” untuk membaca teori2 lain.   Salah satu teori yang saya suka dan agak setuju ialah, di bawah. Thomas Smith dalam sebuah panduan yang ditulisnya, “Successful Advertising”, memberitahu Kali pertama, seseorang itu tengok iklan, mereka tak…

Klik untuk sambungan →

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Bisnes Tepi

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Klik untuk sambungan →

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Klik untuk sambungan →

Ebook Percuma : 3 Ways To Make $10 An Hour

Download ebook free. Unlock di bawah.

Klik untuk sambungan →

TARIKH PENGUATKUASAAN AKTA SYARIKAT 2016

17 Jam yang lepas, SSM melalui FB Rasmi mereka, mengeluarkan pengumuman berikut.   PENGUMUMAN BERHUBUNG TARIKH PENGUATKUASAAN AKTA SYARIKAT 2016 Pihak Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) ingin memaklumkan bahawa Akta Syarikat 2016 (AS 2016) akan dikuatkuasakan secara berperingkat bermula dengan fasa pertama pada 31 Januari 2017. Dengan tarikh penguatkuasaan fasa pertama AS 2016 ini, Akta Syarikat…

Klik untuk sambungan →

Page 1 of 580