LATEST POST

Bina website yang menjana 500 USD hingga 1000 USD sebulan

Bismillah, Pagi tadi, saya terbeli sebuah panduan. Hehe, terbeli. Sebab, sekarang ni, saya tengah bercuti. Saya tertarik dengan panduan ini, kerana potensi yang boleh dapat memang mengujakan. Secara simple, kita bina website review untuk produk Amazon. Potensi daripada website ini, USD500 kee USD1000 sebulan. Selepas beberapa bulan, kita jual website tersebut di Flippa pada harga…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Al-kisah Saham

Al-kisah Saham

Ini adalah graf bagi saham DIGI. Pada tahun 1997, harga 1 unit saham DiGI ialah 0.20 Sekarang, tahun 2014, harga 1 unit saham DIGI ialah 5.62 Jika pada tahun 1997, anda invest sebanyak RM10,000, bermakna anda memiliki, 50,000 unit saham DIGI. Kini, harga saham tersebut, bernilai, RM281,000 hehe … ini antara post-post Sifu saham. Takde…

Baca Sampai Lebam …

Bina website yang menjana 500 USD hingga 1000 USD sebulan

Bismillah, Pagi tadi, saya terbeli sebuah panduan. Hehe, terbeli. Sebab, sekarang ni, saya tengah bercuti. Saya tertarik dengan panduan ini, kerana potensi yang boleh dapat memang mengujakan. Secara simple, kita bina website review untuk produk Amazon. Potensi daripada website ini, USD500 kee USD1000 sebulan. Selepas beberapa bulan, kita jual website tersebut di Flippa pada harga…

Baca Sampai Lebam …

Kenapa gagal menjual di internet

Kenapa gagal menjual di internet?

Nak kaya, buat apa yang orang lain tak nak buat. Antara sebab ramai gagal menjual di internet kerana, mereka menjual kepada komputer, bukan manusia.

Baca Sampai Lebam …

Duit & Akhirat

Duit & Akhirat

Cari duit, cari duit juga… tapi kita kena ingat, kat akhirat nanti, Allah akan tanya, 1. daripada mana datang duit kita 2. ke mana kita belanja duit kita Nak kita jawab, “Ampunkan aku Ya Allah, aku beli McD walaupun aku tahu diorang tu penyumbang kepada pembunuhan saudaraku di Palestin” Mau ngak? ps : petah anak…

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 477