LATEST POST

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

Berniagalah

Berniagalah.

Perniagaan :- 1. Berniagalah 2. Walaupun anda makan gaji, berniagalah 3. Kalaupun anda ada masalah dengan polisi syarikat, berniagalah juga kecil-kecilan 4. Berniaga ini buat otak ligat 5. Ada sesetengah kawan saya, mengeluh, dok kat ofis otak jalan sangat 6. Dah 5 tahun, dok buat benda yang sama je 7. “Pejam mata pun aku boleh…

Baca Sampai Lebam …

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

2 Jenis KawanYang Mana Satu Kita

2 Jenis Kawan: Yang Mana Satu Kita?

Kita yang mana satu. Saya ada banyak jenis kawan. Dalam post ni, saya nak highlight 2 jenis kawan. 1. Jenis kawan yang pertama ni, apa sahaja keadaan yang berlaku, dia sentiasa positif. Bukan buat-buat positif, tapi… macam mana nak cakap ye,… senang cerita, dalam setiap masalah yang berlaku, dia akan cari perkara yang baik-baik. –…

Baca Sampai Lebam …

Macam Perempuan, Tapi

Macam Perempuan, Tapi….

Kih kih kih ….. – ada sorang kawan FB ni – selalu update post ‘kewanitaan’ – kebetulan, nama dia tu, macam nama perempuan – so, selama ni, ingat dia perempuan lah – tiba-tiba tadi, dia update tentang pertunangan dia – hehe … baru tau, dia ni lelaki – don’t judge a person, with his/her name

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 518