LATEST POST

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

11015937_10204730023144637_388900453894851297_n

Sekadar Ingatan Bersama.

  Situasi ni biasa berlaku di kalangan newbie dalam bisnes. Yeap, jika bisnes anda tidak melebihi 100 tahun, maka, anda dikira newbie dalam bisnes. Saya juga newbie. So, post ini, daripada newbie kepada newbie. Sekadar ingatan bersama. 1. Bisnes masyuk, untuk tahun-tahun pertama 2. kemudian merudum 3. beli kereta mewah 4. belanja mewah guna kad…

Baca Sampai Lebam …

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

f

Why A Businessmen Have To Teach.

  Dear businessmen….. You have to teach. Why? So, you can find people wiser than you. Being teaching for few years, and from time to time, I make new friends, wiser than me, richer than me, have more experience than me. I might better at one or two topic, but my new friends taught me…

Baca Sampai Lebam …

du

Penangan Webinar FB Ads.

Salah seorang yang join webinar FB Ads – RK Style tempoh hari, namanya Ita (bukan nama sebenar). Beliau ni, zero. Sebelum beliau bayar untuk hadir ke webinar tersebut, saya ingat lagi soalan beliau … “Tapi sy xberapa faham apa itu webinar” hehe….. Kemudian, ketika dalam Webinar, beliau beritahu yang beliau zero dalam FB Ads ni.…

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 529