LATEST POST

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

LATEST POST

IMG_0777[1]

Pernah Kena Tindih Masa Tidur? Ini penerangan saintifik.

Pernah kena tindih masa tidur? Pagi tadi, saya terbaca satu penerangan yang bagus mengenai fenomena kena tindih ni. Dalam masyarakat kita, kita percaya kena tindih ni, berkait rapat dengan jin. Wallahua’lam. Tapi, tak salah kalau kita cuba fahami perkara ini, daripada sudut sains. Segala yang berlaku, adalah daripada Allah. Saya dapati, penerangan di laman web…

Baca Sampai Lebam …

Bisnes Tepi

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Baca Sampai Lebam …

winners never quit

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Baca Sampai Lebam …

2308371224_60e0cda6e8_z[1]

8 Punca kehancuran bisnes orang Uganda

Dalam post kali ini, saya akan kongsikan 8 punca kegagalan dalam bisnes. Saje guna Uganda, sebab faktor kegagalan ni, orang negara mana pun ada buat. So, kalau ada pembaca blog saya daripada Uganda, jangan marah na… 1. Tak study market Orang bisnes, awak pun nak bisnes. Orang buat produk kecantikan, awak pun nak buat produk…

Baca Sampai Lebam …

Tips Bagi Nama Anak

Tips Bagi Nama Anak.

Nama anak 1.bagi nama yang baik-baik 2. bagi nama yang maksudnya baik-baik 3. bagi nama tokoh Islam dalam sejarah Nama anak saya 1. Nasuha – refleks kepada taubatan nasuha 2. Abdullah Azzam – Tokoh sejarah Islam 3. Nusrah – refleks kepada pertolongan daripada Allah yang datang kepada kami 4. Hud – nama Nabi

Baca Sampai Lebam …

Page 1 of 521