2 Rahsia Nuffnang Untuk Dapat Buffered Earning

Salam hormat kepada mereka yang nak tahu sangat rahsia nuffnang ni;

Sebelum ni bukan main saya pukul canang supaya tinggalkan Nuffnang.

Kalau tanya saya sekarang ni, saya tarik balik kata-kata saya sebelum ni.

Bukan kerana Nuffnang bagus atau makin bagus (huhu, tanyalah mana-mana

publisher Nuffnang yang joins sejak 2007, income makin  kecik sekarang, betul tak? 😉 )

 

Sebelum ni, saya masukkan Adsense. Income memang superb. Tapi, saya risau terhadap 

klik fraud yang akan membawa akaun Adsense saya diban. (banyak orang dengki kat saya, huhu)

 

Kemudian, saya ada try Innity.

Masa hari tu oklah. Banyak advertiser, keluar iklan cun melecun. Tapi sekarang hampeh,

asyik-asyik keluar iklan hijau. Promot diri sendiri aka mencapab dekat blog rajakamil dot biz ni.

Cit~ podah, tak tahu malu….

 

Alih-alih, saya buang terus semua iklan innity dari blog ni, baru pada muka.

 

Sekarang, beralih ke Nuffnang. Sebelum ni, masalah utama saya tak publish Nuffnang ialah kerana dua benda :

1. Income makin kecik

2. Advertiser tak banyak. Sikit-sikit gambar artis, gambar konsert dan apa kejadah lagi lah. Paling banyak iklan pasal

diri sendiri. Ni den paling tak gomar. Nak mencapab, bayar lah wei …..!

 

Ok, anyway, saya baru masukkan balik iklan Nuffnang minggu lepas. Kalau siapa perasan lah.

Port nya ialah, di atas dan di bawah post, serta

di footer.

 

Ok. Nak tahu tak? Dalam dua hari lepas letak iklan Nuffnang ni, saya terus dapat Buffered Earning aka BE.

Bagi publisher Nuffnang yang tegar pasti tahu BE ni apa kan?

(klik gambar di bawah untuk 'dewasa' kannya)

Nuffnang Buffered Earning

 

Orait. Mungkin tak banyak. Tapi, tak kisahlah kan. Duit juga tu. 🙂

Hurm, melalut pepanjang pula.

Ok, seperti tajuk di atas.

 

Bagaimana nak dapatkan Buffered Earning ini?

Rahsia Nuffnang

Senang sahaja. Ada dua rahsia yang tak rahsia sangat.

  1. Masukkan kesemua jenis Ads yang nuffnang tawarkan. Iklan kotak (336×280) , iklan panjang (200×600), iklan lebar (728×90) dalam blog anda. Tak kisah mana tempat pun. Sebaik-baiknya seperti yang dicadangkan Nuffnang.
  2. Isi semula "blogger bio" terutama untuk publisher yang dah lebih setahun. Update balik korang punya details and info. Lagi tepat maklumat korang masukkan lebih tinggi nak dapat buffered earning ni.

Hurm, dua tu je Rahsia dia…. 🙂

 

Hurm, rahsia nak pungut income dengan Nuffnang ni pula ada satu RAHSIA.

apa dia?

Jawapan dia traffik.

Kalau nak traffik mencurah-curah, pastikan blog korang sedap mata memandang dan sedap mata membaca.

Kalau nak tahu buat blog yang sedap mata memandang, kena lah belajar.

Kalau nak buat blog yang sedap mata membaca. Bukan mata korang, tapi mata pelawat blog.

Korang mestilah selalu update berita-berita atau post-post menarik.

Tapi bukan sebarang update. Korang kena pastikan yang isi dan tajuk entri korang tu mesra SEO.

Ha, nak tahu?

Betul-betul nak tahu rahsia nuffnang yang lain?

Kalau nak tahu, jawapannya ada dekat bawah ni.

Klik lah….

Insya Allah tak meletup. 😀

Chow..

rahsia nuffnang

 

 

.

.

.

.

.

 

Rahsia Nuffnang

6 Replies to “2 Rahsia Nuffnang Untuk Dapat Buffered Earning”

  1. Nuffnang skang ni cam pelik jek rasanya…satu blog saya dah sebulan tak dapat BE..and yang lagi satu pon dah 3 bulan gak la tak dapat…kalau depend on CPC campaign jek mmg berkurun la nak dapat lepas RM50 tu…huuu..
    kalau ikot traffic hari2 ade jek..blog saya yang dah 3 bulan takde BE tu average 600-700UV sehari…so agaknye Nuffnang dah makin strict ke nak bagi iklan kat blog ni ek? ataupon saya yang bernasib malang..hehe…

  2. Assalamu`alaikum RK,
    iye ke Innity makin ciput? Untuk pengetahuan saudara RK, iklan CPM saya taklah seciput mana. Lagipun pendapatan bulanan saya masih kekal stabil dan mencanak.
    Pada saya ebook Rahsia Nuffnang = scam
    Apa rahsia di sebalik rahsia? Mengabui mata pelanggan? Mendapat duit mudah? RK perlu review secara telus! Jangan hanya pentingkan hasil daripadanya.

    Salam manis dari saya.

  3. Salam Saudara RK,
    Pertama sekali saya ingin ucapkan tahniah kerana telah berjaya memperolehi BE selepas 2 hari kembali meletakkan iklan Nuffnang. 🙂 (Pantas tu…)

    Keduanya, saya juga suka melihat cara Saudara RK meng'SEO'kan blog ini… Nampak begitu tersusun walaupun meletakkan keyword di tempat yang jarang orang lain letak… 🙂
     
    Salam Ikhlas,
    Abu Bakar Omar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *