Ukur Baju Di Badan Sendiri.

Saya ada jumpa sorang pak guard ni di KL. Gaji dia RM1500. Anak 4 orang, bersekolah lagi semua. Wife, dia tak bekerja. Saya tanya dia, “Bang, gaji banyak tu, cukup ke. Sekarang ni semua mahal. Dok K.L lagi…” Dia jawab, “Insya Allah cukup” Saya balas balik, apa tips dia bang? Ada kawan saya ni, setiap…

Klik untuk sambungan →

Problem For Every Solution.

Ada satu jenis manusia ni, “they have problem for every solution” Dalam BM, lebih kurang maksud dia, “mereka ada masalah (alasan) untuk setiap penyelesaian” Orang macam ni, bagilah 1001 penyelesaian pun, mereka ada je alasan nak kata tak boleh. Ps: tiba2 teringat seorang kenalan yang gaji dia 5 angka sebulan, tapi dok gaduh setiap bulan…

Klik untuk sambungan →

Kisah seorang suami berpendapatan RM3000.

Bukan Tak Boleh. Kisah seorang suami berpendapatan RM3000 di Zaman Sekarang. *TERKINI, Mei 2015 25/26hb…Suami dapat gaji bersih RM3000 Terus buat internet banking bayar : – bil air – 0 (dok Selangor, air Free) – duit rumah – RM600 – duit kereta – RM200 – bil elektrik – RM80 (tak pakai aircond) – bil internet…

Klik untuk sambungan →

Page 1 of 111