Duit Raya

Selamat Hari Raya Kepada Follower Rajakamil.biz

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Selama Hari Raya maaf zahir batin daripada saya sekeluarga.

Khususnya kepada :-
1. Ahli Keluarga Dan saudara Mara
2. Rakan taulan dan rakan JV
3. Para pelanggan Dan pembeli produk keluaran Raja Kamil
4. Para subscriber newsletter
5. Rakan FB Dan kroni
6. Pembaca blog Dan follower
7. Dan Semua rakyat Malaysia amnya

Moga anda Dan Keluarga anda dimurahkan rezeki, diampunkan dosa diterima amalan Dan dikurniakan syurga Firdaus.

Ikhlas,
RK

PS : jangan spekulasi, ni kereta orang

DUIT RAYA

Untuk tahun ini, saya ingin berikan Duit Raya 🙂

Tapi, tak boleh bagi kat semua orang lah, huhu (pokai nanti)

Caranya mudah sahaja, saya akan pilih ucapan hari raya yang paling kreatif, dan pemenangnya akan mendapat duit raya.

Apa anda kena buat ialah :-
1. sila hantarkan ucapan hari raya anda pada ruangan komen di bawah
2. penyertaan dibuka sehingga hari raya ke-10
3. seorang peserta tidak boleh hantar lebih daripada 3 penyertaan
4. keputusan adalah muktamad

Hadiah berupa wang tunai (namapun Duit Raya)

Keputusan akan diumumkan pada hari raya ke 12 di blog ini.

Terima kasih;
Salam kosong-kosong
Ikhlas;
RK

“see to believe”.

07

Tidak semua orang mempunyai kuasa minda yang kuat.

Rata-rata, mempunyai minda “see to believe”.
Maksudnya, rata-rata, nak tengok dulu satu-satu kejayaan depan mata, baru percaya, yang kejayaan itu, boleh tercapai.

Contohnya :-
1. seorang itu, tidak yakin, bahawa bisnes itu boleh membuatkan dia menjadi jutawan
2. penyelesaiannya, lihat orang lain yang telah buat bisnes itu, dan menjadi jutawan
3. contoh lain. Orang yang pernah tengok duit RM1 juta depan mata
4. lebih mudah mendapatkan RM1 juta, daripada yang tidak pernah

Penyelesaian :-
1. berkawan dengan orang yang dah berjaya dalam bidang ingin diceburi
2. bergaul dengan mereka
3. bercakap macam mereka
4. makan macam mereka
5. Kalau anda nak jadi orang kaya tak beriman, berkawanlah dengan orang kaya tak beriman
6. Kalau anda nak jadi orang kaya beriman, berkawanlah dengan orang kaya yang beriman
7. Nak tahu tempat lepak orang kaya beriman?
– cari mereka pada waktu Subuh di Masjid
– atau datang 2 jam awal sebelum masuk waktu Solat Jumaat

tak percaya?
Tiada masalah…. kerana seperti orang ramai, anda mempunyai minda “see to believe”.

Prepare For The Worse.

DV

Bisnes.
Seperti semua perkara di dunia ini, kebanyakan perkara ada naik dan turun.

1. ketika bisnes naik, pastikan ia boleh naik setinggi yang boleh
2. tapi jangan lupa, bila naik tinggi-tinggi, masa turun nanti, dia akan turun laju
3. so, prepare-lah payung terjun ke, tilam ke, apa-apa je lah yang korang rasa patut
4. do the best, prepare for the worse.