Gagal Temuduga.

“Tuan, saya ada baca iklan jawatan kosong tuan. Saya tengok, gaji yang tuan tawarkan agak lumayan. Cuma saya ada kemusykilan….. Boleh saya tanya?” Ya, silakan. “Mampu ke tuan bayar gaji tu?” Oh. Kenapa? “Sebab saya berminat nak apply kerja tu kalau tuan dapat yakinkan saya” Oh. Tak perlu apply lah. “er, kenapa?” Sebab dah confirm…

Klik untuk sambungan →

Kerja sendiri = goyang kaki? Part 2

Dijangka, post sebelum ini, akan dapat 100 like dalam tempoh kurang daripada 1 jam. Secara relatifnya, jumlah yang tinggi juga berbanding post-post panjang saya yang lain. Assume ‘Like’ = setuju. Saya buat anggapan, bahawa, ramai yang setuju tentang Kerja sendiri = goyang kaki. Mencabar pemikiran normal. Kerja sendiri, mesti senang. Sebenarnya, kerja sendiri, memang senang.…

Klik untuk sambungan →

Kerja sendiri = goyang kaki?

Kerja sendiri = goyang kaki? 1. satu masa, saya terperangkap dengan “nak goyang kaki” 2. lalu, saya fikir untuk kerja sendiri 3. saya bos, saya kuli 4. 5 tahun berlalu 5. Yes, takde bos. Bangun, tidur, makan, minum, semua ikut suka hati. 6. Income, ok, not bad 7. boleh beli itu, beli ini, jalan sana,…

Klik untuk sambungan →

Page 2 of 317