Formula RM100k dengan buat FB Ads

1. 3 hari promot free content 1 – ambil email
– Jangan lupa masukkan kod retargeting FB dan remarketing Google dalam borang email.
– Nanti boleh buat retargeting dan remarketing
2. 3 hari promot free content 2
3. 3 hari promot free content 3
4. 1 hari buka jualan dengan harga diskaun banyak
5. 30 hari buka jualan dengan harga diskaun sikit
6. Setel

 

Ada soalan? Tanya kat komen di bawah.

Tq 🙂

Berapa ramai orang tengok post ni?

Eksperimen

Tujuan : Adakah Facebook dapat menarik pelawat ke website?

Eksperimen berjaya, jika jumlah hit melebihi 10 hit.
Eksperimen gagal, jika jumlah hit, kurang daripada 10 hit.

 

1. Saya akan pendekkan url post ni, guna www.rkurl.com

2. saya akan post link tersebut di wall saya

3. saya akan buat komen Emoji ke 10 post rakan FB saya

4. saya akan letak web counter di bawah ini, untuk mengetahui, berapa banyak view yang dapat

Masalah

1. Penggunaan web counter adalah tidak tepat

2. Ini kerana, web counter, akan mengambil kira jumlah pelawat yang sama, walaupun dengan hanya tekan refresh

3. lebih tepat, ialah menggunakan Google Analytics

4. Namun, untuk tujuan eksperimen ini, jumlah yang tepat adalah tidak penting

5. Output yang diharapkan, adalah lebih daripada 10 hit pada web counter

 

 

Cakap sini habis sini lah ya…

dfh

Cakap sini habis sini lah ya…

1. Kalau produk anda target orang bandar
2. Daripada bayar RM400,000 iklan kat TV
3. Baik anda spend ads tu kat online marketing
4. FB Ads ke, adwords ke, media buying ke….
5. Sebabnya, anda boleh reach ke audiens yang lebih tepat
6. Iklan TV guna interrupt marketing
7. Iklan online, kita boleh guna permission marketing
8. Just my 2 cents

ps: kalau ada masa, belajar buat sendiri
Pps: kalau takde masa, serahkan pada yang pakar