Cara buka pintu rezeki automatik setiap minggu !

Nota : Tips ini, untuk mereka yang beriman dengan sebuah ayat Al-Quran ini, yang maksudnya kira-kira…
.
“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, setiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji, dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” – Surah al-Baqarah, ayat 261
.
.
1. cari mana-mana badan kebajikan, badan dakwah, minta no akaun diorang
2. Set Standing Instruction – RM7 seminggu
3. Kenapa RM7? Sebab, seminggu ada 7 hari. So, 1 hari = RM1
4. Kenapa tak set je Standing Instruction sehari sekali?
5. Sebab, standing instruction, takde daily, yang ada weekly, monthly dan annually
6. Kenapa RM1 sehari? Nak lebih sikit daripada tu boleh, nak lebih banyak pun boleh. Duit anda, suka hati anda.
7. Kenapa seminggu sekali? Kenapa tak sebulan je terus?
8. Kalau boleh, hari-hari. Tapi, standing instruction paling singkat ialah seminggu.
9. Lagi pula, saya tak tahu, ajal saya bila. Jadi, bersegeralah buat kebajikan
10. Inilah tip murah rezeki automatik
11. Balasannya apa? Insya Allah, jika ikhlas, 700 kali ganda kebaikan yang akan diberi.
.
.
Ada extra 5 minit?
Jemput baca artikel ini pula…
Modal RM28.57, dapat RM20,000
Klik sini >>> http://rajakamil.biz/2014/12/02/modal-rm28-57-dapat-rm20000
.
.
Sharing is caring !
Tag orang nombor 2 yang paling anda sayang….

‘Tabayyun’

02

Ini mafhum Hadis yang kami belajar dan wajib hafal masa Form 1,

“Cukuplah (berhenti) seseorang itu,
– Berbohong
– Dengan bercakap tentang
– Apa yang dia dengar”

Dalam arab dia,
‘Kafal mar.a kaziban, an yuhaddisa, bikulli ma samia’

Ini mafhum hadis Nabi.
Kami wajib hafal masa form 1.

Masa tu tak nampak apa relevannya.
Sekarang, baru nampak.

Orang kita, baru baca headline, dah boleh karang ulasan 3 buah buku.

Lepas tu, jenis tak double check.

Kalau melibatkan 2 pihak, tak dengar story 2 pihak.

Dalam Al-Quran, Allah guna perkataan ‘Tabayyun’

Kita tak tabayyun berita yang kita dapat. Kemudian terus share. Kemudian damage berlaku. Rupanya, berita tu tak betul.

Tapi, ada pihak telah mengalami kerugian.
Mungkin melibatkan harta, maruah dan mungkin juga nyawa.

Saya nak ingatkan satu je. Kita hidup, bukan kat dunia je. Allah yang Maha Teliti, tidak akan lepas daripada menghisab setiap perbuatan kita.
Termasuk, menyebarkan berita2 tak benar ni.

Sempena hari guru ini, saya kongsikan satu lagi mafhum hadis murobbi Agung kita, Nabi s.a.w,
“…kalau tak dapat berkata yang elok-elok, lebih baik senyap”

Wallahua’lam

Nak klik share tu mudah.
Agak2 tak takut api Neraka, tekanlah share tu banyak2.

Bayar Dengan Doa?

08

” tuan, berapa harga ni”

RM100 sahaja.

” alamak, duit tak cukup. Tapi saya bayar dengan doakan kebaikan untuk tuan. Bolehlah ya”

(pura-pura tak dengar) eh. Kejap, dahaga pulak. Boleh tolong belikan teh tarik dekat kedai tu.

“eh. Boleh2.”

(dia berdiri lama kat situ tak gerak2)

Er… Awat tak pergi lagi ? (senyum)

“tuan tak bagi saya duit lagi”

Oh lupa. Kejap… Ya Allah, murahkan rezeki pembuat teh tarik ini. Amin.

Ok. Bayar guna doa ni kat pembuat teh tarik tu ya.

ps: orang tadi tu pun blah menahan marah campur malu