Hutang RM50,000, BERES !!!

Hutang RM50,000 ?

Nak langsai cepat?

Ok, saya akan kongsikan caranya.

Syarat-syarat yang anda perlu patuhi supaya teknik ini berkesan

1. Anda ada keinginan untuk selesaikan hutang itu
2. Anda dapat sesuatu apabila langsaikan hutang itu awal
a) contohnya; dapat diskaun
b) contohnya; kurangkan migrain
c) contohnya; lebih tenang dan lain-lain
3. Anda boleh dan sanggup kurangkan perbelanjaan lain
4. Anda boleh dan sanggup untuk buat kerja sampingan dan/atau bisnes untuk tambah pendapatan
5. Anda berdisiplin

Jika anda tiada ciri-ciri di atas, saya minta maaf, teknik ini mungkin tidak sesuai untuk anda.

Ok, kita straight forward je lah ya …..

Teknik Pertama

Katakan hutang anda berjumlah RM50,000 (termasuk interest, servis caj dan lain-lain)
Sekarang ini, anda bayar bulanan sebanyak RM250
Maka, dalam tempoh 200 bulan atau 16 tahun lebih, hutang anda baru akan langsai.
Kenapa tidak, kalau anda membuat bayaran tambahan lagi, RM100 setiap bulan ?
Jadi, bayaran bulanan anda sekarang menjadi, RM350 dan berita gembiranya, hutang anda akan langsai dalam tempoh 12 tahun sahaja. Jimat dekat 5 tahun, berbanding sebelum ini.

 

SEBELUM GUNA TEKNIK INI :-

P3LyW1Q[1]

Ambil masa 16 tahun dan 8 bulan (2 per 3 tahun)

 

SELEPAS GUNA TEKNIK INI, dengan hanya tambah bayaran EXTRA RM100 sahaja :-

3LM5So6[1]

Ambil masa 12 tahun.

 

Beza 4 tahun 8 bulan, jauh beza tu ^_^. Bayangkan …….
Ok, itu teknik pertama, BAYAR LEBIH ! Sekarang teknik kedua pula.

Teknik Kedua

 

Untuk teknik kedua pula, cara yang sama juga, bayar lebih, tetapi kita buat ubah suai sedikit.
Jika cara tadi, kita bayar direct kepada pihak pemberi pinjaman (bank dan lain-lain institusi kewangan), sekarang, kita “hack” sedikit.

Caranya, kita simpan duit yang kita nak bayar extra tadi, ke tempat pelaburan berisiko rendah.
Apabila cukup setahun (atau tempoh pelaburan matang), kita keluarkan duit simpanan yang terkumpul tadi, beserta dengan keuntungannya, dan bayar hutang kita.
Bagaimana tu? Begini, kita buat contoh ya. Tadi, kita nak bayar extra sebanyak RM100 kan?
So, RM100 tu, katakan kita simpan di Tabung Haji.
Pulangan di Tabung Haji, katakan setahun 5%, jadi dalam tempoh setahun, simpanan kita adalah sebanyak, RM1200, tambah dengan keuntungan dividen iaitu RM28
So, keluarkanlah, RM1260 tadi, dan bayar hutang.

Anda dapat langsai hutang, awal 3 bulan, berbanding teknik pertama tadi.
Itu kalau anda simpan RM100 sebulan, kalau lagi banyak anda simpan, lagi lah banyak.

Mungkin ada yang bertanya, kenapa kita nak simpan di tempat pelaburan berisiko rendah?
Sebabnya adalah kita tak nak pening-pening nak fikir, kerana in the first place,
kita fokus kepada fikir bagaimana nak adakan wang tambahan (yang kita dapat simpan) tadi. 🙂
Tujuan kita adalah konsisten, walaupun dengan lakukan perubahan yang kecil.

SEBELUM GUNA TEKNIK INI :-

P3LyW1Q[1]

Ambil masa 16 tahun dan 8 bulan (2 per 3 tahun)

 

SELEPAS GUNA TEKNIK INI :-

DAnmZvw[1]

Ambil masa 11 tahun 9 bulan

 

Perbezaan dekat 5 tahun.

 

Teknik Ketiga

Cara yang sama macam teknik kedua, Cuma bezanya ialah, kita bayar extra tu, 5 tahun sekali.
Kita biarkan duit yang kita simpan tu, beranak pinak dengan kuasa compounding (compounded interest)
Setiap 5 tahun, kita keluarkan semua duit yang terkumpul beserta keuntungan simpanan.
Cuma cara ni, agak berisiko kerana, kita sendiri mungkin akan gelap mata, apabila melihat jumlah wang yang banyak.
Melainkan anda benar-benar berdisiplin, baru cara ini akan berkesan, ketepikan kehendak, utamakan untuk selesai hutang.

Guna kaedah ketiga ini, saya dapat singkatkan tempoh langsai hutang, sebanyak 9 bulan berbanding teknik kedua tadi. Not bad kan?

SEBELUM GUNA TEKNIK INI :-

P3LyW1Q[1]

Ambil masa 16 tahun dan 8 bulan (2 per 3 tahun)

 

SELEPAS GUNA TEKNIK INI :-

UX0x6e6[1]

Ambil masa 11 tahun sahaja.

Jimat 5 tahun 8 bulan.

 

Itu baru tambah extra RM100 tu.

Kalau tambah RM200 lagi cepat.
Anyway, saya ada buat satu program untuk mudahkan anda kira-kira ni.
Ni skrinshot kalkulator tu … (guna Excel je)

gkWXeso[1]

 

Ok, untuk download, anda boleh ke page ini, untuk download.

KLIK SINI

submit button

Download Percuma (Terhad) : Ubat Risau

ubat risau cover

Ubat Risau

Sekarang ni, ramai orang terlalu risau. Bila banyak risau, stress melampau tinggi.

Bila stress tinggi, banyak keburukan kepada diri sendiri dan orang lain.

Di sini, saya kongsikan ubat bagi risau, yeap, risau adalah sejenis penyakit. Ianya macam bom masa, tunggu masa sahaja, untuk meletup……

Unlock post ini untuk muat turun percuma (tempoh terhad) – selepas unlock, ia akan refresh secara automatik.

[LOCK THE FOLLOWING PART]Download di Sini >>> Ubat Risau – Download di Sini[/LOCK THE FOLLOWING PART]

[PERCUMA] Sebuah Idea Bisnes Offline Yang CONFIRM Laku Keras !!!!

Salam hormat;

Hari tu, saya ada buat survey di FB saya, (http://facebook.com/rajakamil)saya tanya, berapa ramai orang yang berminat dengan sebuah idea bisnes offline yang :-

Saya NAK bagi idea satu bisnes offline.
Kalau buat, confirm (99%) laku keras.
Syarat dia :-
1. hati kena kering dan tebal muka
2. tahan panas
3. ada modal permulaan RM20
4. sanggup bersusah payah untuk permulaan

Keuntungan :-
100%

Kemudian, saya cakap, kalau cukup 20 share, baru saya akan dedahkan.
Hasilnya,

53 Share
53 Share

Sangat memuaskan dengan respon yang diberi orang ramai.

Alhamdulillah, beberapa hari lepas, saya siap menulis ebook yang menerangkan tentang bisnes offline ini, STEP BY STEP.

Kini, ianya sedia untuk anda download !!!

Berita gembiranya, saya berikan ebook ini, PERCUMA kepada anda.

Apa yang hanya anda perlu lakukan, adalah, UNLOCK post ini, untuk dapatkan link muat turun.

SILA UNLOCK POST INI

 

[LOCK THE FOLLOWING PART]

Tahniah kepada anda, kerana dapat unlock post ini.

Ini link download ebook tersebut, semoga ianya bermanfaat buat anda.Download : KLIK SINI

[/LOCK THE FOLLOWING PART]

 

SILA UNLOCK POST INI

Owh ye, kalau sudi, sila aminkan doa saya ini ye,

“Bismillah, walhamdulillah.
Ya Allah, ampuni kami, ibu bapa kami dan seluruh umat Islam.
Ya Allah, berkati rezeki kami,dan kurniakan kepada kami, rezeki yang melimpah ruah.

Ya Allah, jauhkanlah kami, daripada sifat kedekut dan lupa diri.

Amin ya Rabbal Alamin.”