Anda sudah dapat email ini ?

Saya ada kirimkan email ini kepada anda
Anda dah terima ?
Kalau belum, cuba lah baca. Dalam post akan datang, saya akan beri pandangan saya mengenai RAKAMAN SO Called Hebat ini
———–
Salam hormat (nama anda),

Bila rakan saya beritahu saya bahawa
beliau akan ‘bocor’kan perbualan sulit
beliau dengan C secara percuma, saya
beritahu beliau yang saya ingin sangat
berkongsi maklumat ini dengan anda
secepat mungkin.

Perbualan sulit ini merupakan sesi
‘mentoring’ sebenar di antara seorang
rakyat Malaysia biasa dengan seorang
guru internet yang boleh dipakej dan
jual dengan harga $47 dengan senangnya
(tetapi PERCUMA buat anda hari ini).

Muatturun keseluruhan rakaman audio di…
http://www.thefourweekstofreedom.com/?aff_id=2233

Saya sangat teruja dapat berkongsi audio
ini bersama anda kerana anda tidak akan
dapat memperolehinya daripada tempat lain.

Pertama sekali, C tidak pernah menawarkan
program mentoring one-on-one (secara
peribadi) kerana beliau sibuk membina
bisnes internet SEBENAR untuk diri beliau
sendiri. Keduanya, walaupun beliau
tawarkan program sebegini, beliau cuma
akan mengambil klien yang sudahpun
berjaya dalam bisnes dan sanggup membayar
yuran sehingga 5-angka untuk masa beliau.

Jadi, tak tahulah bagaimana rakan saya
ini berjaya mendedahkan sesi konsultasi
sulit beliau ini. Yang pastinya, ianya
sudahpun bocor.

Saya sudah mendengar perbualan sulit
tersebut dan saya boleh katakan yang
ianya bakal mengubah hidup anda sekiranya
anda berhasrat untuk meninggalkan kerja
anda dan membina bisnes internet.

Dapatkan rakaman audio ini di:

http://www.thefourweekstofreedom.com/?aff_id=2233

ikhlas,

Raja Kamil

——
Email ini saya krimikan hari ini kerana maklumatnya sangat menarik. Sesuai untuk mereka yang bercita-cita untuk menikmati Kebabasan Kewangan (Money Freedom)

PS : Saya kenal dengan rapat seorang RAKYAT MALAYSIA yang berjaya mencapai Money Freedom sebelum umur 40 tahun. Nak tahu kisahnya ? (kalau ada 20 komen (tak termasuk saya), baru saya beritahu :P)

[TIP Buat Duit Dengan Blog] Niche

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Dalam post yang lepas, saya telah membuat satu survey.

Ramai antara pembaca blog RKb ini rupa-rupanya segan memberi respon di ruangan komen :P. Kebanyakannya, hanya menghantar email.

Walaubagaimanapun, saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada anda yang memberi respon terhadap survey yang dibuat.

Keputusan survey :
Soalan  1. apakah topik ‘make money online’ yang paling anda ingin tahu?
Jawapan majoriti : b) Buat duit daripada blog

Soalan 2. Bagaimanakah cara penyampaian yang anda ingin terima?
Jawapan majoriti : c) Penerangan bergambar

Soalan 3. Apakah jenis bahasa yang anda ingin saya gunakan ?
Jawapan majoriti : d) bahasa santai

Buat Duit Dengan Blog

Simple tapi penting

Ramai yang terlepas pandang tentang satu perkara yang sangat penting, iaitu, memilih NICHE.

NICHE atau pengkhususan topik atau dalam wikipedia a focused, targetable portion (subset) of a market sector.

Cara mendapatkan niche yang menguntungkan

Ok, kini anda telah mengetahui apakah itu niche. Persoalaanya sekarang, macam mana nak dapatkan niche anda sendiri ?

Caranya mudah, hanya menjawab sahaja persoalan di bawah:

1. Apakah perkara yang paling membuatkan anda sangat gembira bercerita tentangnya ?

2. Bagaimanakah anda ingin menjana duit dengan blog berkenaan ?

3. Bilakah kali terakhir anda menjumpai artikel/berita mengenai niche anda di media (surat khabar, TV,radio)

Contoh:

1. Apakah perkara yang paling membuatkan anda sangat gembira bercerita tentangnya ?

Bola. Saya sangat gembira bercerita tentang MU dibelasah Barca. Bila ada sahaja perlawanan Barca secara live di Astro, sayalah orang yang paling depan berada di depan TV di mapley.

Setakat nak bercerita tentang player Barca, saya no hal. Cakap je siapa saje, saya boleh cerita peribadi player tu sejak dia belum lahir hingga sekarang.

2. Bagaimanakah anda ingin menjana duit dengan blog berkenaan ?

Ada banyak program buat duit dengan blog yang saya boleh sertai. Adsense, Nuffnang, iklan sendiri, Text Link Ads dan banyak lagi.

Tapi saya ingat, saya nak fokus pada Adsense lah.

Persoalan ini sangat penting kerana, setiap program mempunyai cara tersendiri untuk mendapatkan pendapatan yang OPTIMUM.

Jika anda lihat blog, rajakamil.biz tidak ada satu pun, iklan adsense, manakala blog rajakamil.com, mempunyai iklan adsense.

3. Bilakah kali terakhir anda menjumpai artikel/berita mengenai niche anda di media (surat khabar, TV,radio)

Kalau cerita mengenai Barca, asal ada saje match diorang, saya dapat tahu daripada Berita Sukan di TV3.

Banyak maklumat saya boleh dapat daripada TV dan media massa lain.

Perkara ini penting kerana, anda boleh mengetahui ke’popular’an sesuatu niche. Lagi banyak berita mengenai sesuatu niche di media massa, lagi besar potensi untuk niche tersebut berkembang dan seterusnya, blog yang dihasilkan bakal mendapat sejumlah TRAFFIK yang besar.

Selain daripada itu, andai jika anda sudah kebuntuan idea untuk menulis di blog, anda ada ‘source’ daripada media massa.

Gambar? Video klip? Artikel? Kalau dah masuk media ni, cakap je apa sahaja, mudah sangat nak dapatkan kelak.

Baiklah, cuba anda pula lakukan.

Untuk mudahkan kerja anda, sila download Work Sheet Niche Brainstorming di bawah.

Download Di Sini | HP Nokia N97 Tak Percuma

Daripada contoh jawapan di atas,agaknya apa niche yang saya pilih untuk dijadikan blog ?

Bagaimana nak upload banner dalam blog ?

Ramai gak bertanyakan saya soalan ni.
Berikut langkah-langkahnya :
1. pergi ke www.imageshack.us

2. tanda kotak remove size/resolution bar from thumbnail?

3. upload gambar

4. habis upload dia akan buka satu page, cari  Hotlink for Websites selepas itu copy coding tu

5. buka notepad dan paste kod tadi

6. kena edit sikit kod ni.  Cari http://img217.imageshack.us/my.php?image=imagermg.png dan gantikan dengan link yg nak dipromot contoh, http://kedaibukuhumaira.com (kena ada http:// )

7. lepas tu cari pula Image Hosted by ImageShack.us , gantikan dengan ayat2 manis cth : Kedai Buku Humaira

8. dah siap edit 🙂

9. copy code tadi dalam website.

DONE

Post ini didedikasikan untuk pembaca blog RKb. Credit tu admin www.kedaibukuhumaira.com sebab tanyakan soalan ni

PS : Quotes utk Internet Marketers