[kena baca] Mat Rempit. Bakal Masuk Syurga

TV, MHI, Surat Khabar dan Radio. Tidak berhenti-henti menyebut tentang Mat Rempit.

Semuanya mengutuk kejahatan yang tidak berperi kemanusian yang dilakukan mereka.

Ragut, lumba haram dan pelbagai lagi sumbangan mereka kepada keruntuhan sosial negara Malaysia.

Tiada kata yang sesuai untuk menggambarkan kejahatan mereka.

Ya, itu semua anda tahu. Apa yang anda tidak tahu, Mat Rempit akan masuk syurga. Tak percaya ?

Sebelum saya beritahu kenapa, saya nak berkongsikan anda sebuah buku yang menarik tentang Mat Rempit.

Evolusi Elly Daripada Rempit Kepada Juara

Secara ringkasnya, buku ni menceritakan sebuah kisah benar bagaimana seorang loser (mat rempit) menjadi seorang Juara. Bagus untuk dibaca sebagai satu motivasi.

10 Sebab Mengapa Mat Rempit masuk SYURGA :

  1. bukankah Allah itu Maha Penerima Taubat. Mereka bertaubat. Mereka berazam betul-betul untuk tidak buat lagi perbuatan yang sia-sia dan berdosa. Insya Allah, mereka akan masuk Syurga
  2. Jumlah mat rempit di Malaysia sahaja sudah mencecah ribuan orang. Daripada mereka kamikaze di jalan raya, baik mereka melakukan ‘amali istisyhadiah’ atau bom syahid di Palestin.
  3. Menghantar pesakit ke hospital. Ini mungkin tidak sesuai untuk pesakit yang tidak sedarkan diri. Antara ‘basic knowledge’ bagi seorang Mat Rempit ialah, CILOK. Saya kadang-kadang kesian melihatkan ambulan yang tersekat di dalam kesesakan jalan raya. Dengan bantuan Mat Rempit, insya Allah lebih ramai nyawa yang akan diselamatkan.

    Kalau pesakit tak boleh nak dibawa, Mat Rempit akan ke hospital berhampiran dan akan membawa doktor dan petugas perubatan ke tempat kejadian dengan sepantas kilat

  4. Berlumba-lumba untuk solat berjemaah. Walau sibuk macam mana sekalipun, Mat Rempit tidak akan meninggalkan solat berjemaah. Dengan penguasaan track (jalan2) yang tinggi, mereka dapat mengetahui di mana kedudukan masjid dan surau dengan tepat.

    Itu tidak lagi ditambah dengan pahala memboncengkan pakcik yang ditemui ditepi jalan untuk ke masjid

  5. Qiamulail. Seorang mat rempit telah terdidik untuk selalu berjaga tengah malam sehingga pagi buta. Terutama malam-malam minggu. Masjid dan surau-surau akan penuh dengan motor 125, RXZ dan lain-lain. Motor-motor ini tidak lain dan tidak bukan adalah milik Mat Rempit yang berqiamullail. Mereka menangis dalam solat tahajud dan taubat. Bersungguh-sungguh meminta dari Allah dalam solat hajat.Khusyu’ dalam berzikir dan beristighfar
  6. Bincang masalah umat. Kebiasaan mat rempit adalah berkumpul dahulu sebelum merempit. Semasa dalam kumpulan ini, mereka akan membincagkan masalah-masalah umat Islam, isu politik, berbincang mengenai kekuasaan Tuhan dan banyak lagi.

    Perbincangan mereka adalah perbincangan yang tidak sia-sia

  7. Berkawal malam. Ada sebuah hadith nabi yang mafhumnya, seorang yang ‘ribat’ ditengah malam adalah lebih baik daripada seluruh dunia dan isinya. Yang dimaksudkan dengan ribat ialah berkawal di tengah malam.

    Mat Rempit akan bekerjasama dengan polis untuk mengawal masalah jenayah yang sering berlaku pada tengah malam. Macam super hero lah kiranya Mat Rempit ni

  8. Menghiburkan isteri dan keluarga. Jika dulu, Mat Rempit adalah sinonim dengan Bohsia dan Bohjan. Sekarang, Mat Rempit bukan seperti yang dulu. Mat Rempit selalu meluangkan masa membawa isteri dan kadang-kadang anak-anak berjalan-jalan menaiki motor.

    Pada hujung minggu, Mat Rempit akan berpiknik dan mengeratkan silatur rahim dengan Mat Rempit yang lain.

    Mafhum Hadith Sebaik-baik kamu adalah yang melakukan kebaikan kepada keluarganya ..

  9. Menangkap peragut. Jiwa Mat Rempit yang suka menolong orang dalam kesusahan telah sebati. Dalam apa jua keadaanpun, seorang mat rempit selalu ‘alert’ dengan perkara yang berlaku di sekelilingnya.

    Kes ragut yang disiarkan di dalam TV tidak akan berlaku jika Mat Rempit ada di tempat kejadian, kerana merekalah orang yang pertama akan menangkap penjenayah itu.

    Selain daripada itu, seorang Mat Rempit dikurniakan Allah satu ‘sense’ yang istimewa. (sixt sense lah ni). Mat Rempit dapat menghidu jenayah dari jauh dan dapat juga mengetahui niat jahat seseorang itu. Jadi, sebelum jenayah berlaku, seorang Mat Rempit mungkin akan mengalihkan perhatian orang yang berniat jahat tadi.

  10. Tawakkal yang tinggi. Sentiasa bezikir. Sentiasa mengingati kematian. Membaca doa keselamatan sebelum memulakan perjalanan. Ini semua adalah perkara-perkara yang seorang Mat Rempit akan lakukan ketika mula menghidupkan enjin motor hingga kembali mematikannya.

    Mat Rempit sedar bahawa ajal dan maut di tangan Allah. Nyawanya boleh ditarik Allah bila-bila masa sahaja. Justeru, Mat Rempit selalu mempersiapkan dirinya menghadap Yang Maha Esa

Dengan segala sikap, sifat dan perkara yang ditulis di atas, adalah tidak mustahil bagi seorang Mat Rempit untuk masuk ke syurga.

===================

Post ini dibuat sebagai response kepada masalah Mat Rempit yang semakin menjadi-jadi.

Disclaimer : Tulisan ini dbuat bersandarkan Al-Quran dan Sunnah serta ilmu pengetahuan penulis. Ianya mungkin sahaja salah dan tidak bertepatan dengan natural seorang Manusia. Segala kritikan, komentar dan teguran adalah amat dialu-alukan.

Selsema Babi yang menyenangkan dan kelebihan affiliate

Selsema Babi

Salam hormat dan selamat tahun baru saya ucapkan kepada kaum Muriat yang tinggal di tenggara Kelantan πŸ™‚

Masalah demi masalah yang menimpa saya menyebabkan ke’update’an blog ini agak terganggu. πŸ™

Setelah talk di MMU tempoh hari, saya hampir tidak dapat menggunakan internet. Hanya sekali dua kali ke cyber cafe untuk selesaikan tempahan produk.

Masa yang amat singkat dirasakan apabila saya terpaksa travel ke beberapa tempat yang sederhana jauh antara satu sama lain sebelum ini.

Memang memenatkan. πŸ™‚

Tapi, demi masa depan agama,diri, keluarga dan masyarakat, itu semua saya buang jauh-jauh. Alhamdulillah, masih ada masa lagi untuk saya membuat sebuah lagi post pada kali ini.

Post ini saya tuliskan khas buat para pelawat Raja Kamil dot biz.

Seperti yang hampir semua kita ketahui, kita telah dikejutkan dengan serangan sejenis virus selsema haiwan (lagi) ke atas manusia.

Nama yang boleh kira saintifiknya, Influenza A1, atau nama komersialnya ialah Selsema Khinzir afka* Babi.

Saya tidak mahu ulas mengenai punca-punca penyakit ini tersebar dan kesannya pada kita. (Dalam akhbar kan ada banyak).

Saya cuma ingin mengatakan bahawa selsema ini merupakan kesan dari perbuatan-perbuatan kita semua. Inilah hukum Allah kepada kita. Peringatan buat yang beriman agar segera bertaubat.

Tidak mustahil selepas ini, akan ada pula selsema badak air ataupun tapir liar :P.

Walau apa pun nama yang diberi, semua ini adalah dari Tuhan.

*afka = also famously knows as

–renungkanlah–

Sistem Affiliate yang menyenangkan.

Itulah ungkapan yang saya rasa sangat sesuai bagi sistem affiliate.

Bagi yang baru tahu apa itu affiliate, affiliate lebih kurang dengan wakil jualan atau agen bagi perniagaan offline.

Apa yang membezakan affiliate dengan agen jualan ialah, ia adalah satu sistem untuk perniagaan online.

Seperti yang kita patut ketahui, apa-apa perniagaan boleh dijadikan ‘online’ . Jual ikan masin kita boleh jual secara online, jual topup pun boleh, jual laksa penang, kedah siam dan sumatera pun boleh. Pendek kata, semua pun boleh.

Kelebihan sistem Affiliate

  1. menjimatkan masa
  2. menjimatkan kos pengiklanan
  3. meningkatkan produktiviti
  4. meningkatkan jualan
  5. mendapat keuntungan yang tidak terjangkau dek kudrat kita

Kelemahan sistem Affiliate

  1. perlukan pengurusan ahli yang cekap
  2. persediaan yang rapi perlu dibuat semasa permulaan pelancaran
  3. perlu sediakan bahan promosi, banner dan surat jualan yang baik

Sebenarnya banyak lagi kelebihan dan kelemahan sistem Affiliate ini.

Secara ringkasnya, sistem Affiliate dapat membantu sebarang perniagaan online untuk mendapatkan jualan.

Cara kerja sistem affiliate :

Laman Web Jualan

V

Laman Pembayaran

V

Sistem Affiliate merekodkan jualan dari ahli affiliate

V

Pembayaran dibuat

V

Webmaster terima wang dan email memberitahu bahawa jualan tadi adalah dari ahli Affiliate

V

Pembayaran komisen , biasanya 20% hingga 75%

Webmaster dapat duit, ahli affiliate pun dapat duit (win-win situation)

Dua-dua untung. Webmaster untung, ahli affiate untung. πŸ™‚

Bagaimana meningkatkan jumlah ahli affiliate ?

Setelah mengetahui konsep sistem affiliate ini, saya boleh rumuskan dalam sebuah formula matematik yang mudah.

Lebih ramai ahli affiliate = Lebih tinggi keuntungan yang diterima

Masalahnya, bagaimana nak tingkatkan jumlah ahli affiliate. Berikut adalah cara-cara untuk meningkatkan jumlah ahli affiliate bagi produk anda. – berdasarkan pengalaman sebenar saya

1. Tidak menghadkan penyertaan ahli affiliate kepada pembeli produk sahaja

2. Meletakkan pautan atau link ke laman penerangan affiliate di muka hadapan web jualan. Terutamanya di bahagian atas atau bawah

3. Memberikan komisen yang tinggi

4. Merendahkan ‘treshold’ pembayaran. Kadang-kadang, anda boleh menetapkan jumlah bayaran yang tertentu untuk pembayaran dibuat. Sebagai contoh, untuk mendapatkan wang komisen, seseorang ahli affiliate perlu mendapatkan sekurang-kurangnya 5 jualan terlebih dahulu. Lebih mudah syarat yang anda tetapkan, lebih ramai yang akan menyertai anda

5. Membuat pembayaran tepat pada waktu yang dijanjikan kepada ahli affiliate yang layak. Dengan cara ini, ahli affiliate berkenaan akan memberitahu rakan-rakannya yang lain dan seterusnya akan meningkatkan jualan anda

6. Menggunakan interface, atau sistem affiliate yang mudah difahami. (eringgit.com merupakan contoh sistem affiliate yang SUSAH difahami :P)

7. Menyediakan ‘sales letter’ yang mengiurkan sesiapa yang membaca. Sales letter atau surat jualan ialah , ayat-ayat yang dikarang khas untuk menerangkan barang-barang jualan. Masukkan sebanyak mungkin elemen 5W 1 H (nak tahu kena tanya Yoji ;)) di dalam sales letter anda. Gunakan ketiga-tiga media dalam sales letter anda.Β  Video, audio dan tulisan yang memikat. (video di www.duitmania.com merupakan satu contoh elemen video. Ia boleh meningkatkan jumlah ‘conversion’ atau sebaliknya. Ammar, kamu punya adalah sebaliknya, better fix it now)

8. Sediakan bahan promosi selengkapnya. Banner, newsletter, artikel dan lain-lain

9. Didik ahli affiliate anda agar berjaya membuat jualanΒ  dengan memberikan mereka bahan-bahan rujukan

Sebenarnya banyak lagi tip-tip dan teknik yang dapat meningkat jumlah ahli affiliate anda. Segalanya akan diperolehi apabila anda melaksakannya nanti.

Sistem Affiliate saya !

Saya sebenarnya masih lagi dalam tempoh menguji keberkesanan sistem affiliate yang saya guna. (sama denganΒ  yang www.duitsurvey.com gunakan).

Untuk itu, saya ingin mengajak sesiapa sahaja yang ingin meningkatkan jumlah keuntungan perniagaan mereka untuk menggunakan sistem affiliate yang saya syorkan.

1. Skrip sahaja – RM30 (sold out)
2. Skrip + pemasangan – RM50 (lagi 7 sahaja)
3. Skrip + pemasangan + bahan promosi (5 banner, 3 newsletter dan 3 blog advertorial) – RM370 (1 sahaja lagi)

————-tamat post mengenai kelebihan affiliate————

Tips Saya

Dah lama saya tak buka surat khabar. Terutama yang berbahasa Inggeris. Baru-baru ini, ketika saya dalam ‘malas mode’, saya selak-selak lah sebuah akhbar berbahasa Inggeris tempatan.

Sungguh mengujakan

Sebabnya, dalam keratan akhbar yang saya baca itu, ada sebuah kolum khas yang memberitahu apakah carian yang tertinggi di Malaysia menggunakan internet. Jika tidak salah, akhbar ini memaparkan 10 perkataan yang paling popular di cari oleh rakyat Malaysia

So What !

Hurm, masih tak tahu lagi ? Dengan carian yang tinggi, anda akan mendapat trafik yang sungguh banyak. Saya masih ingat, ketika saya membuat ulasan mengenai nabi palsu di www.rajakamil.com dulu, dalam sehari sahaja saya telah memperoleh 200+ pelawat yang ingin mengakses ‘keyword’ tersebut.

Ok, Jadi bagaimana ?

Bagaimana nak memanipulasikan maklumat ini ? Sangat mudah. Selitkan 4 hingga 5 kali perkataan yang ‘hot’ tadi. Sebagai contoh, saya menggunakan keyword ‘selsema babi’ untuk mendapatkan trafik bagi post kali ini. Terima kasih Allah kerana menjadikan aku SMART

——penat nya menulis—–

Twitter

  • Saje nak update. Saya sebenarnya agak susah nak menggunakan internet sekarang ini.
  • Kepada peserta komentator terbanyak, saya mohon maaf tak dapat nak update keputusan untuk minggu lepas. (tapi saya dah ada keputusannya)
  • Cerita kun fayakun dari Indonesia mengenai tawakkal sungguh menginsafkan. Cuba lah cari di youtube πŸ™‚
  • Tak habis tonton Laskar Pelangi di youtube
  • Saya ada 4 ebook yang masih tergendala, lalalalalala
  • Wanmus, Zul, Yoji mari kita ucapkan Selamat Hari Jadi kepada Bilgo dan Md Yaakub πŸ˜€
  • Hairy, jangan ‘basah-basah’ tau. Hari bersejarah dah hampir πŸ™‚
  • Jawz, study week ni tak yah lah susah-susah donlod movie baru πŸ˜› . Tak ke mana dc++ tu. Hahaha
  • Saya tak tahu, korang perasan ke tak, tapi saya macam rasa lain macam je baca post ni semula. Seolah-olah bukan RK yang dulu. πŸ™ Adakah aku sudah matang πŸ™
  • Say no to tidak !!!!!

Puas hatiku !!! Dapat juga buat sebuah post yang mempunyai 1080Β  patah kata !