4 Idea Buat Duit Tahun 2016

Tercari-cari idea buat duit?

Ye lah, zaman sekarang ni, hampir semuanya perlukan duit.

Ok, di sini, saya kongsikan 4 Idea Buat Duit, khususnya tahun 2016.
1. Dapat gaji tengok TV
Baca di sini >>> http://rkurl.com/z3hyc

2. Buat Duit Hanya Dengan Copy & Paste

Baca di sini ??? http://rkurl.com/pym25

3. Parking Kereta Dapat Duit

Baca di sini >>> http://rkurl.com/0g4nc

4. Bisnes update FB

Baca di sini ??? http://rkurl.com/f2xhd

 

Semoga anda dapat idea untuk buat duit tahun 2016 ini.

All the best;
Raja Kamil

1 Post Ini Menjana US$74 dalam masa tak sampai 24 jam!

Salam hormat;

Ini adalah perkongsian, bagaimana sebuah blog post, berjaya membantu saya menjana US$74 atau mengikut kadar tukaran ketika post ini dibuat, bersamaan RM295.76

Ok lah kot, untuk post yang hanya ambil masa tak sampai 1 jam, nak dihasilkan. 🙂

 

Secara keseluruhan, ada 3 peringkat yang saya buat.

  1. Research
  2. Tulis
  3. Promot

 

Research

Bagaimana saya buat research?

Research saya, bermula dengan produk saya.

Saya dah ada sebuah produk yang saya nak jual. Iaitu, software untuk pemasaran Instagram. LINK

Jadi, research yang saya buat mestilah, sesuatu yang berkaitan dengan produk saya.

Caranya mudah sahaja, tanya soalan ini :-

Apa yang orang suka topik (produk) nak baca?

Disebabkan, saya buat post, orang kena baca, jadi saya kena tulis, sesuatu yang market nak baca.

Langkah pertama :

Saya pergi ke Google, dan taip keyword ini, “Tip (niche/produk)” dalam kes saya, niche/produk ialah Instagram.

 

Daripada result yang Google bagi, saya akan dapatkan idea, apa nak tulis nanti.

Sebenarnya, ada method Keyword Research yang lebih complicated daripada ini, tapi, ini cara yang paling simple.

 

Oh ya … saya nak bagitau anda satu rahsia, “Sebenarnya, saya tak tulis sangat post tu, saya banyak share post yang saya jumpa di Google”

 

Ok, ada beberapa buah website yang saya jumpa…

Setelah filter beberapa kali, akhirnya, tinggal 3 buah website sahaja.

 

Method yang saya akan gunakan ini, dipanggil “Curation”

Iaitu, kita kumpulkan beberapa buah website, dan kongsikan rumusan dan link kepada website yang kita jumpa.

 

Kongsi Link “Like a boss”

Kan tadi, saya ada beritahu, saya kongsi link kan?

Tapi, kongsi link tu, bukan main taram je, sebaliknya, saya gunakan aplikasi “http://Bisnes.info” (buat masa ini, akses software yang berharga RM100/bulan ini, hanya dibuka kepada beberapa orang sahaja)

Apa software ni buat? Kalau nak tahu, tengok video di bawah.

Ok, dah tengok video tutorial di atas? Menarik kan…

Jadi, itu lah yang saya buat, saya cari 3 link berkaitan Tip Instagram, pilih “Footer Bar”, dan masukkan footer bar ke dalam 3 link tersebut.

Step seterusnya ialah Tulis.

 

Tulis

Seperti yang saya beritahu tadi, saya buat post tu, tak tulis banyak pun. Yang ada hanya 2 perkara :-

  1. Rumusan
  2. Link

Rumusan tu, simple je, anda baca dulu link yang anda nak share tu, kemudian buat satu rumusan dalam 10 ke 50 patah perkataan.

 

Promot

Ok, kalau nak promot ni, simple je.

Bila anda dah post kat blog anda, anda promotlah url post tersebut. Nak promot kat mana?

  1. Kat wall FB anda
  2. Kat fanpage anda
  3. Kat group-group yang anda join
  4. Kat mailing list (jika ada)
  5. Kat google plus
  6. Kat twitter
  7. Kat mana-mana sahaja yang anda nak
  8. Guna FB Ads

 

Bagaimana saya dapat jualan?

Mungkin sehingga kini, anda tak perasan, bagaimana saya berjaya buat jualan?

Sebenarnya, saya ada explain dalam video di atas.

Apa yang saya buat, simple je, saya letak Link Produk di ruangan footer link yang saya kongsikan.

Jadi, setiap kali, orang klik yang saya kongsikan tadi, mereka akan jumpa iklan saya, daripada situlah, saya berjaya mendapatkan jualan.

 

Boleh tengok gambar di bawah…..

Contoh

Ok lah, itu sahaja daripada saya, semoga perkongsian ini, dapat membuka mata anda dalam membuat duit secara online di tahun 2016 ini.

Jika ada soalan, boleh tanya terus di ruangan komen.

ps : Kalau ada nak tengok post yang saya buat tu, boleh je klik sini terus.

Terima kasih;

Raja Kamil

 

 

3 Post Ini Akan Buat Anda Lebih Bijak Buat Duit Dengan Instagram

Buat Duit Dengan Instagram

Buat Duit Dengan Instagram ?

Ha, nak Buat Duit Dengan Instagram ?

 

Biar betul ni, korang ni, orang buat duit kat FB, korang pun nak buat duit kat FB.
Orang buat duit kat instagram, buat duit kat instagram.

Isy…isy… isy….

Fokus lah sikit.

hehe…. mengomel pulak.

Ok lah, saya assume, anda memang nak fokus buat duit kat instagram pulak.

Di sini, saya ingin kongsikan, 5 blog post yang boleh membantu korang untuk lebih faham, lebih mahar dengan pemasaran menggunakan instagram.

 

Blog Post #1 : 5 Strategi Perniagaan Melalui Instagram

Dalam post ni, anda akan pelajari 5 strategi perniagaan yang mudah untuk anda ikut.

Klik sini, untuk baca post ini.

 

Blog Post #2 : 5 Cara Naikkan Bisnes Dengan Instagram

Strategi juga, tetapi penulis lebih menekankan kepada content.

Klik sini, untuk baca post ni.

 

Blog Post #3 : Bisnes 6 Angka Dengan Instagram

Post ini, lebih kepada berkongsi cerita kejayaan seorang wanita yang bina bisnes 6 angka dengan instagram sahaja.

Ceritanya, sangat memberi inspirasi.

Klik sini, untuk baca post ini.

 

 

Semoga post-post di atas, dapat membantu anda, membina bisnes menggunakan Instagram.

Oh ya.
Jika anda, mencari software yang boleh membantu anda membina bisnes 6 Angka Dengan Instagram,

saya syorkan software ini, anda boleh dapat maklumat lanjut di website mereka. Klik sini