3 Post Ini Akan Buat Anda Lebih Bijak Buat Duit Dengan Instagram

Buat Duit Dengan Instagram

Buat Duit Dengan Instagram ?

Ha, nak Buat Duit Dengan Instagram ?

 

Biar betul ni, korang ni, orang buat duit kat FB, korang pun nak buat duit kat FB.
Orang buat duit kat instagram, buat duit kat instagram.

Isy…isy… isy….

Fokus lah sikit.

hehe…. mengomel pulak.

Ok lah, saya assume, anda memang nak fokus buat duit kat instagram pulak.

Di sini, saya ingin kongsikan, 5 blog post yang boleh membantu korang untuk lebih faham, lebih mahar dengan pemasaran menggunakan instagram.

 

Blog Post #1 : 5 Strategi Perniagaan Melalui Instagram

Dalam post ni, anda akan pelajari 5 strategi perniagaan yang mudah untuk anda ikut.

Klik sini, untuk baca post ini.

 

Blog Post #2 : 5 Cara Naikkan Bisnes Dengan Instagram

Strategi juga, tetapi penulis lebih menekankan kepada content.

Klik sini, untuk baca post ni.

 

Blog Post #3 : Bisnes 6 Angka Dengan Instagram

Post ini, lebih kepada berkongsi cerita kejayaan seorang wanita yang bina bisnes 6 angka dengan instagram sahaja.

Ceritanya, sangat memberi inspirasi.

Klik sini, untuk baca post ini.

 

 

Semoga post-post di atas, dapat membantu anda, membina bisnes menggunakan Instagram.

Oh ya.
Jika anda, mencari software yang boleh membantu anda membina bisnes 6 Angka Dengan Instagram,

saya syorkan software ini, anda boleh dapat maklumat lanjut di website mereka. Klik sini

 

18 Pesan Abam Kalau Baru Nak Buat Duit Online !

Kalau korang baru nak acah-acah buat duit kat online, ni abam nak pesan.
1. mula dengan apa yang ada di tangan
2. modal paling maksima pun, RM2000
3. belajar menjual produk dulu, buku belajar simpan produk (faham ke?)
4. belajar tengok masalah orang lain dengan penuh simpati
5. Cari jalan, bagaimana korang boleh tolong orang tu
6. saya bagi contoh
7. Korang ramai kawan yang ada resdung
8. Sepupu sepapat, family ada resdung
9. Somehow, korang kesian sangat diorang
10. Satu hari, korang jumpa produk yang boleh rawat resdung
11. Rilek dulu, jangan jadi agen, jangan jadi stokis
12. Korang try jual dulu
13. Untung besar kecik, kira belakang
14. Try option jadi affiliate atau dropship dulu
15. Jualan dah steady, baru invest sikit-sikit, jadi agen dulu
16. Pastu, jadi stokis pulak ke
17. Pastu, korang pergi kilang, buat sendiri pulak ke
18. Faham ke ni?
 
Kalau faham, buat !
Buat je, jadi tak jadi, cerita belakang 🙂

12 Checklist Untuk Elakan Akaun FB Ads Kena Ban !

12 Cara Elakkan Akaun FB Ads Kena Ban

Akhir-akhir ini, kita selalu terdengar, kes akaun kena ban….

Kadang-kadang, kita rasa ‘hopeless’ seolah-olah, kita tak boleh buat apa-apa dan tiba-tiba sahaja, akaun FB Ads kena ban.

Sebenarnya, ada beberapa perkara kita boleh lakukan. Di dalam post ini, saya ada kongsikan lebih daripada 12 perkara yang anda perlu beri perhatian, untuk kurangkan risiko akaun kena ban.

12 Checklist Untuk Pastikan Akaun FB Ads Anda Selamat :-

1. Guna Business Manager (business.facebook.com)
2. Sebaik-baiknya, elakkan selalu login akaun daripada IP berbeza
3. Pastikan akaun tu dah “warmed up”
– kalau akaun baru, jangan gopoh terus buat ads banyak-banyak
– selalu buat post di Business Page
– bila buat iklan, elakkan tunggakan
4. Delete iklan yang tak approve, yang baru atau yang lama.
5. Make sure, mereka yang jadi admin/editor (Page Roles) tu, bukan akaun yang bermasalah, seperti kena ban
6. Pastikan iklan anda ikut semua polisi iklan FB, selalulah baca guideline yang mereka sediakan daripada semasa ke semasa di sini, https://www.facebook.com/policies/ads
7. Yang ni mungkin dengar macam pelik sikit, tapi FB terpaksa buat benda ni, supaya FB jadi tempat yang ‘positif’.

Apa dia? Bila buat ads, gunakan ayat yang positif, contoh, antara ayat iklan, “Hilangkan berat badan” dan “Dapatkan berat idea”, FB lebih suka iklan kedua, kerana ianya bernada positif.
8. Pastikan Call To Action anda tu jelas dan tak misleading. Kalau iklan tu, anda nak jual barang, gunakan perkataan “tempah sekarang” atau “book tempat anda”.

Tujuannya tak nak user rasa tertipu. Somehow, saya rasa, FB ambil kira, berapa lama orang stay kat iklan kita, selepas dia klik (user experience).

Kalau baru je buka iklan tu, kemudian, terus tutup, pada FB, something wrong dengan ads tu. So, akan ‘raised flag’.
9. Jangan galak sangat buat ayat bombastik untuk orang buka iklan anda. Contohnya, “5 Cara buat duit paling senang, #4 tu paling win”. FB kategorikan, style macam ni, sebagai ‘click bait’.
10. Oh ya, FB ada ofis kat Malaysia, tau kan? :), bermakna, diorang boleh faham je, iklan yang kita buat walaupun dalam BM.
Untuk #10 ni, jangan buat iklan yang tak realistik, contoh, “Kurang 20kg dalam 10 minit”
11. Jangan guna gambar yang misleading, lagi-lagi guna gambar seksi
12. Jangan ‘attack personal’. Contohnya macam ni, “Anda gemok?”. Atau, “Weh botak…”. Pendek kata, jangan provok.
13. Pastikan tulisan dalam gambar ikut rule 20%. Gunakan tool ni untuk cek, https://www.facebook.com/ads/tools/text_overlay
14. Pastikan anda update maklumat bisnes pada fanpage anda. Alamat, no phone dan contact detail
15. Kalau promot website, pastikan tidak gunakan ‘exit popup’