Ciri-ciri bisnes yang berpotensi menjana RM10 juta

Bisnes yang berpotensi menjana keuntungan RM10 juta dalam tempoh 5 tahun, mestilah memenuhi syarat CENTS :

– Control
– Entry
– Need
– Time
– Scale

Control
– bisnes ni, totally anda control. Kalau nak jual company ni pun, takde hal. Sebab, anda yang control. Nak tambah produk ke, nak naik/kurang harga ke. Nak tukar formula ke. Semuanya, anda boleh control

Entry
– bisnes ni, tak mudah orang nak tiru. Modal besar. Step banyak. Pening kepala. Banyak benda nak kena buat. Pendek kata, susah nak ada pesainglah.

Need
– bisnes anda, memenuhi keperluan orang. Bukan bisnes syok sendiri, kononnya, atas dasar ‘buat perkara yang anda suka’. Sebaliknya, bisnes yang memang menyelesaikan masalah orang. Real punya value.

Time
– Bisnes ni, berpotensi untuk berjalan, walaupun, anda takde. Awal-awal, mungkin taklah. Tapi, bila semua sistem anda dah setup, biar dia jalan secara automasi sahaja. Anda tidur ke, anda pergi bercuti ke, bisnes tu, menghasilkan pendapatan untuk anda.

Scale
– Bisnes tu, ada potensi ke peringkat yang lebih luas.
Peringkat yang ada
– Setempat
– Daerah
– Negeri
– Negara
– International

Bisnes anda, mestilah berpotensi dipasarkan sekurang-kurangnya ke seluruh negeri.

Ada soalan? Ada tambahan? Kongsikan di bahagian komen.
kami ingin mengucapkan terima kasih kepada tim dari www.p4rgaming.com/blog/cheap-elo-boosting-services untuk mensponsori kita.

11 Comments

  • Mohd zahir

    Reply Reply January 22, 2018

    Menarik

  • riduan

    Reply Reply January 20, 2018

    assalam… ce en rajakamil bg cadangan bisnes yang bagus yang boleh bertahan lama..

    • rajakamil1

      Reply Reply January 22, 2018

      Wsalam
      Jual bawang

  • Azrul

    Reply Reply January 19, 2018

    Betul perlu ada cents

    • rajakamil1

      Reply Reply January 19, 2018

      Betul tu.

  • AZIZAH MERIN

    Reply Reply January 18, 2018

    Subhanallah

    • rajakamil1

      Reply Reply January 18, 2018

      Alhamdulillah

  • Nazri

    Reply Reply January 18, 2018

    Nak tanye pendapat tuan, tuan rase skrg ni ramai tak orang bumiputra belajar bisnes dan berjaya? Maksud saya berjaya dalam bisnes yang dia buat dan konsisten. hihi tanye je..

    • rajakamil1

      Reply Reply January 18, 2018

      Tak tahu. Huhu

  • Amir Mazlan

    Reply Reply January 18, 2018

    kena ada sen dulu, baru boleh angan-angan nak ada juta-juta 🙂

    • rajakamil1

      Reply Reply January 18, 2018

      Betul2. .. kena ada CENTS dulu

Leave A Response

* Denotes Required Field