Lelaki Banyak Topi

Sajak ini bertajuk : Lelaki Banyak Topi Lelaki Banyak Topi Lelaki itu bertopi anak.Setinggi manapun, dia tetap seorang anak.Mengharap restu dan doa bonda serta ayahanda.Agar perjalanan hidup, sentiasa berkat.Mendoakannya, setiap hari, setiap waktu. Lelaki itu bertopi suami, bertopi ayahBekerja, mencari nafkah, buat pastikan,isteri dan anaknya kenyang dan selamat Lelaki itu bertopi pekerja,Menjalankan amanah majikannya, pelanggannya.Sebagai…

Klik untuk sambungan →

Tutorial Software Whatsapp Blaster

Sebenarnya dah banyak kali follower saya minta buat tutorial ni.Huhu, baru sekarang berkesempatan. Ok. Sebelum nak buat Whatsapp Blast, kita kena ada 2 benda ni dulu. Nombor whatsapp Software untuk blast Nombor whatsap ni, saya anggap anda dah ada lah. Cara macam mana anda dapatkan tu, saya tak nak persoalkan. Secara peribadi, saya berpendapat, Whatsapp…

Klik untuk sambungan →

Freemium : Tip Bisnes ‘Tepi’

Bisnes Tepi

Salam hormat; Acap kali, saya terima soalan, “bagaimana nak buat duit tepi?” Sebab banyak kali dah saya jawab kot email dan Facebook, so, saya ingat, saya tulis je lah, sebuah panduan ringkas dalam bentuk ebook. So, lepas ni, kalau ada orang tanya kat anda, bagaimana nak buat tepi, forward je ebook ni kat dia nanti.…

Klik untuk sambungan →

Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya

[Kalau tak ‘jatuh’ itu bukan hero namanya] Satu hari, saya buntu, tak tahu nak buat apa lagi untuk jana income. Saya cakap dalam hati, lagi seminggu, kalau takde perkembangan, saya cari kerja. Bayangkan, sudah dekat 2 bulan, saya takde income yang tetap. Ada masa ok, ok lah. Ada masa tak ok, tak oklah. Malangnya, kebanyakan…

Klik untuk sambungan →

Buat duit tepi dengan modal $10 (RM50)

Idea praktikal Buat duit tepi dengan modal $10 (RM50)

Klik untuk sambungan →

Senarai Crypto Halal

Salam hormat.Di sini saya kongsikan 2 laman web yang saya rujuk sebelum beli sebarang crypto. Laman web 1 : IFC Website ni terkenal di peringkat antarabangsa dan menjadi rujukan 1 dunia https://www.islamicfinanceguru.com/crypto Kena skrol ke bawah, untuk tengok senarai. Laman web ke 2 : Made in Malaysia Buat pengetahuan, Malaysia antara peneraju dalam Islamic Finance.…

Klik untuk sambungan →

Page 1 of 589