Iklan Percuma

Tidak cukup dengan Komen-komen, saya kini memberikan peluang kepada anda semua untuk membuat pengiklanan. Percuma sahaja !!!

Beruntung betul anda. Masa saya baru nak berjinak-jinak dengan perniagaan internet ini dulu, jangan mimpilah nak ada peluang sebegini ๐Ÿ˜€

Kalau anda perasan, di blog saya ini, pada bahagian link ada satu link baru, yang bertajuk “Iklan Percuma“.

Lihat gambarajah di bawah.


3 iklan yang terkini, akan ditunjukkan di muka depan. Selebihnya di ruangan pengiklanan.

Dalam ruangan pengiklanan ini, saya telah sediakan 6 kategori

Kategori-kategorinya ialah :

-Buat Duit Offline
Buat Duit Online
Lain-lain
-Promot Blog Anda (Khas untuk blogger)
-WTB : Perkhidmatan Bebas
-WTS : Pengiklanan & Pemasaran

Secara ringkasnya, Buat duit offline atau online adalah khusus untuk mempromosikan program-program menjana duit yang anda sertai. Samada untuk dapatkan downline atau affiliate.

Manakala, kategori Promot Blog Anda adalah khusus untuk para blogger. Tunjukkan blog anda kepada umum. Boleh juga tawarkan untuk “exchange link” ๐Ÿ™‚

Kategori WTS adalah khusus kepada anda yang ingin menjual sebarang produk. Tidak kisah samada ianya adalah produk digital mahupun fizikal. Nak jual ebook ke, laptop 2nd hand ke, handphone ke, boleh dibuat di sini.
Untuk keselamatan, anda boleh menggunakan khidmat saya sebagai orang tengah. Hantar kepada saya barang, dan pembeli bayar kepada saya. Saya akan postkan barang tersebut. Tiada yuran tambahan dikenakan, hanya bayar duit post dan kos minyak sahaja.

Pada bahagian WTB pula. Anda boleh mengiklankan sebarang perkara yang anda inginkan. Samada anda perlukan handphone jenama tertentu, laptop jenama tertentu atau khidmat membina laman web, artikel writer dan kerja-kerja lain.

PS : WTS ialah ringkasan untuk Want To Sell. WTB pula ialah Want To Buy

Untuk beriklan, ikuti langkah di bawah.

Klik pada “iklan percuma”.

Klik pada “Place an ad”



Masukkan maklumat pengiklanan anda !

Klik “continue”

Klik buatang “Finish”

Selesai. Mudah sahaja bukan ?

Baiklah, timbul satu lagi persoalan. Buat apa nak beriklan di sini ?

Saya tidak mahu tulis panjang-panjang, biar gambar yang berbicara.

Berikut adalah statistik pelawat blog ini untuk bulan Mac yang lalu

41 Comments

  • zuls

    Reply Reply May 11, 2009

    a’ah. tak guna lagi. ni tak tau nak jual apa..tengah siapakan satu bisnes blog, nanti letak kat situ

  • Yoji

    Reply Reply May 4, 2009

    mmg rugi sapa yg xguna iklan percuma nie…

  • Yoji

    Reply Reply May 4, 2009

    yap mmg teknik seo yg berkesan…

  • zuls

    Reply Reply April 29, 2009

    bagus ni.. memang teknik promosi yang bagus.. huhu. dah betul2 jadi macam forum pulak kat sini

  • ilhamputra

    Reply Reply April 25, 2009

    ya.teknik promosi yang bagus.lagipon semakin ramai orang komen kat blog ni.

  • Md Yakub

    Reply Reply April 20, 2009

    Bantuan secara percuma ni la kite leh dapat perhatian dari semue pihak.

  • ilhamputra

    Reply Reply April 18, 2009

    wanmus: boleh bantu untuk promosi.lagipon free

  • wanmus

    Reply Reply April 17, 2009

    yup. betul tu ilhamputra, kita hanya merancang tapi Dia yang tentukan segalanya

  • wanmus

    Reply Reply April 17, 2009

    hehe..tapi backlink camni bagus utk SERP jangkamasa lama.

  • ilhamputra

    Reply Reply April 17, 2009

    kita berusaha.Tuhan yg menentukan.

  • Md Yakub

    Reply Reply April 17, 2009

    tu pun orang kate nasib la, untung sabut timbul.hehehehe

  • Md Yakub

    Reply Reply April 17, 2009

    kalau ade rezeki tu ade la

  • ilhamputra

    Reply Reply April 17, 2009

    aku pon dah try masukkan link blog aku

  • Md Yakub

    Reply Reply April 17, 2009

    saya dah masukkan, itu pun cume percubaan je

  • wanmus

    Reply Reply April 17, 2009

    so kepada sesiapa yang belum masukkan url blog atau web dia, masukkan sekarang di sini secara percuma

  • wanmus

    Reply Reply April 16, 2009

    Tapi ramai takut bila dengar free.yerlah, pandangan mereka mungkin bila free ni ranking tak tinggi,,huhu..tulah silapnya diorang ni

  • wanmus

    Reply Reply April 16, 2009

    @Md Yakub: yup, gunakan ruang percuma utk optimumkan blog anda

  • ilhamputra

    Reply Reply April 16, 2009

    @Md Yaakob: ya meriahkan lagi ruangan ni sambil beriklan kat ruangan yg sepatutnya

  • ilhamputra

    Reply Reply April 16, 2009

    ya.memang best tawaran bro RK ni.blhla nak buat free iklan

  • Md Yakub

    Reply Reply April 16, 2009

    Kalau nak wat promosi tu, wat la kat sini. Rasanye ade harapan kalau kene dengan caranye

  • Md Yakub

    Reply Reply April 16, 2009

    Biar ramai-ramai wat iklan kat sini, baru meriah tempat ni.hehehe

  • Md Yakub

    Reply Reply April 16, 2009

    Wow, ini sudah dikira bagus.

  • ilhamputra

    Reply Reply April 15, 2009

    semoga bro RK sentiasa sukses

  • Yoji

    Reply Reply April 15, 2009

    @ijamidayu… amin untuk ku dan semua

  • Yoji

    Reply Reply April 15, 2009

    @hairy… gua mana tu… gua batu kapur ke.. ke gua musang… heheheh.. gurau jek,,,:D

  • ijamidayu

    Reply Reply April 14, 2009

    @YOJI… AMIN.. AMIN.. AMIN… Kita sesama murah rezeki.. Kena doakan org lain.. Tapi tidak lupa akan diri kita… Hohohhoh

  • hairy

    Reply Reply April 13, 2009

    o0o baru paham….hehehe..sory laa bro..baru kluar gua…:P

  • Yoji

    Reply Reply April 12, 2009

    amin… amin.. ๐Ÿ˜€

  • ijamidayu

    Reply Reply April 11, 2009

    2 leer.. DIa pemurah.. Makin murah la rezeki kita gak dan RK hoohohohohoho

  • ilhamputra

    Reply Reply April 11, 2009

    thanks bro.bagi free iklan.baik btol Bro

  • wanmus

    Reply Reply April 11, 2009

    hehe..dah add

  • wanmus

    Reply Reply April 9, 2009

    dah add tapi kene tggu confirmatrion dari admin ke ek?

  • ijamidayu

    Reply Reply April 7, 2009

    Boh ja mana2 ko nak yoji..

  • ijamidayu

    Reply Reply April 7, 2009

    Apa lagi.. KAsi sharing la.. ๐Ÿ˜€

  • Yoji

    Reply Reply April 7, 2009

    aku nyer buh kat contact je… try buh kat ctu….

  • hairy

    Reply Reply April 7, 2009

    fining skit laa…. kalo nak iklan yg untuk blog tu…. part mane nak buh blog punye link…

    • Raja Kamil

      Reply Reply April 7, 2009

      Hoho, hurm, iklan tu kat dalam “Ruangan iklan”. Masukkan lah maklumat mengenai blog/web anda.
      Contoh :
      [Maklumat web]. Sila layari [link]

  • hairy

    Reply Reply April 7, 2009

    memang terbaik…!!!!

  • Yoji

    Reply Reply April 7, 2009

    mmg terbaik nie… mmg dicari2 benda free nie.. heheh:D

  • wanmus

    Reply Reply April 7, 2009

    wah..ni dah peluang bagus ni..dapat iklan free.hehe

  • ijamidayu

    Reply Reply April 7, 2009

    Wah.. Hebat tol la bro.. Baik hati nie.. Apa pun. TAHNIAH kerana membuka peluang secara FREE kepada semua…

Leave A Response

* Denotes Required Field