Minta Tunjuk Ajar . . .

Begitulah bunyi email yang saya terima beberapa minit yang lalu. Memang setiap petang, saya akan menyemak email-email saya. Ada yang perlu kepada balasan, saya akan membalas. Jika terdapat tempahan produk, saya akan checkout tempahan tersebut.

Email yang saya dapat kali ini, bukanlah satu-satunya email yang sepertinya.

Frankly speaking, banyak kali email yang lebih kurang sama, saya dapat.

Cuma email ini istimewa, kerana saya terdetik untuk berkongsikan jawapannya di dalam blog ini.

ย 

Email yang diterima

Email yang diterima

Ini pula balasan yang saya beri kepada bakal jutawan internet ini.

————

W’salam ;

Saya akan beri anda nasihat bernilai RM1000 ๐Ÿ™‚
1. Bina sebuah website (blog pun ok) yang khusus untuk produk tersebut. Saya cadangkan, jangan bundle semua produk dalam satu-satu masa. Pastikan pembaca tak keliru dengan apa yang kamu tawarkan dalam website tu. Nak tahu tentang itu, minta 5 orang kawan anda yang tiada background bisnes untuk membaca web tersebut. Tanya mereka, samada faham atau tidak mesej dalam website tersebut
2. Promo web tersebut di laman-laman yang tiada pesaing anda. Sebagai contoh, ruang pengiklananrajakamil.bizย masih ada yang kosong ๐Ÿ˜›
3. Elakkan spam email kawan2 anda dengan link website. Ia akan membuat web anda kelihatan tidak beretika
4. Hargai pelanggan. Walaupun sorang, layan mereka macam raja. Kuasa marketing terbesar ialah, cerita dari mulut ke mulut.
5. Fokus dan fokus. Target berapa jualan yang anda ingin buat (pastikan target yang logik berdasarkan fakta dan research). Fokus untuk capai target jualan tersebut dengan apa cara sekalipun. Selagi tak capai, jangan berhenti !!!! Jika gagal, solat sunat taubat kejap, pastu fikir, apa yang stratergi yang boleh diperbaiki ๐Ÿ˜‰
Ok, itu nasihat daripada saya ๐Ÿ™‚
——————
Setelah saya baca sekali lagi, saya realise sebenarnya dia nak tahu macam mana nak menghantar produk kepada pelanggan.
Ini sepatutnya jawapan yang saya beri :
————–
Anda boleh menghantar produk digital tersebut menggunakan pelbagai cara.
Cara yang paling mudah ialah, dengan memberikan customer anda link download.ย 
Cara yang kedua ialah dengan menghantar produk dalam bentuk CD kepada pelanggan.
——————-
Hehe, itu lah. Bila terlalu penat ketika buat kerja, memang kita boleh terlepas pelbagai perkara. Salah faham pun mungkin berlaku.
Akhir sekali, majulah bangsa untuk anak bangsa ๐Ÿ˜€

41 Comments

  • ijamidayu

    Reply Reply March 31, 2009

    Test2… Testing.. Testimoni.. Awat RK… ๐Ÿ˜€

  • RK

    Reply Reply March 30, 2009

    Test

  • rizalsaid

    Reply Reply March 27, 2009

    Huahauahauahauahaauah.. YOJI kemabli

    ayat baru tuuuuu…kemabli….bahasa blogger huhu! aku pun nak cipta ayat baru gak lah.

  • Yoji

    Reply Reply March 27, 2009

    cari hiburan dan perniagaan… kalu cam perniagaan online nie..cam RK bt komen2 terbyk2.. jdi seronok tuuu.. ๐Ÿ˜€

    • ijamidayu

      Reply Reply March 27, 2009

      Memang seronok.. Nak2 bila pesaing kita semakin jauh kehadapan.. Kita pun cuba ligan dia.. ๐Ÿ™‚

      • Yoji

        Reply Reply March 27, 2009

        hahaha…:D

        • ijamidayu

          Reply Reply March 27, 2009

          Huahauahauahauahaauah.. YOJI kemabli.. ๐Ÿ˜€

          • Yoji

            Reply Reply March 27, 2009

            yoji mesti kembali… hahaha ๐Ÿ˜€

  • fathaz

    Reply Reply March 18, 2009

    hehe Thanks for sharing RK.. tip tue pon boleh kita semua apply untuk affiliate program.. If sape2 da beli product Zamri nayan and Gobala, die da syorkan kita buat blog tuk review product and seterusnya…. tapi saya xbeli pon..hehe

    • ijamidayu

      Reply Reply March 27, 2009

      Aku pun xbeli.. BAru nak tanya apa nak dipraktikkan kat ko.. HAhahahahahahahaah

  • yoji

    Reply Reply March 11, 2009

    btul2… kalu penat semua kerja xjdi… pasti hidup anda tidak diselubungi penat

    • ijamidayu

      Reply Reply March 27, 2009

      Kalo tak penat.. Mcm tak kejer lak.. ๐Ÿ™‚

      Betol la.. Semua kerja tidak menjadi.. Hilang focus..

Leave A Response

* Denotes Required Field